JEDNOSTAVAN TRIK ZBOG KOJEG ĆETE BITI UPAMĆENE: Produžite miris PARFEMU i do DESET PUTA DUŽE! Osećaće se na KILOMETAR!
Foto: Profimedia

bjuti savet

JEDNOSTAVAN TRIK ZBOG KOJEG ĆETE BITI UPAMĆENE: Produžite miris PARFEMU i do DESET PUTA DUŽE! Osećaće se na KILOMETAR!

Žena -

Kako možete produžiti trajanje svog parfema? Postoji nekoliko načina, a budući da je toplije vreme na putu, možda će vam zatrebati dodatni saveti kako da vam parfem što duže traje uprkos prekomernom znojenju tokom leta.

Kako parfem ne bi prebrzo ispario, stručnjaci preporučuju da parfem nanosite na prethodno hidratizovano telo s losionom koji je neutralnog ili blagog mirisa.

Mleko za telo, Losion
foto: Profimedia

Zašto pre parfema treba obložiti kožu losionom?

Na dobro hidratizovanoj koži miris traje duže. To je zato što zdrava, hidratizirana lipidna barijera nudi prirodna ulja za koja se miris može prilepiti, dok će se na suvoj koži parfem jednostavno raspršiti. Dakle, ako imate bogatu i gustu kremu s hidratantnim uljima i maslacima, nanesite je na mesta na koja ste stavili parfem i parfem će duže trajati.

Međutim, ako želite ići korak dalje, uvek se možete oprobati u slojevitosti mirisa. Što znači, uzmite mirisno ulje ili losion za telo i stavite ga ispod svog parfema – ne samo da može održati vašu kožu hidratizovanom (što čini da miris traje dulje), već i dodatne mirisne note mogu poboljšati doživljaj tog parfema. Neki brendovi nude ulja i parfeme ili kreme i parfeme u paketu baš iz ovog razloga.

parfem
foto: Profimedia

- Kada se spoje različite mirisne note, onda imate još robusniju kolekciju gornjih, srednjih i donjih mirisnih nota parfema. To definitivno produžuje trajanje parfema - kaže Ket Čen, osnivač brenda čistih mirisa "Skylar".

Ako želite parfemisanu kremu za telo možete koristiti neroli postbiotski losion za telo. On nudi najsvežiju, najsuptilniju aromu - za gornje note tu je miris bergamota, ylang-ylanga i petitgraina. U sredini prevladava neroli, a baza je topla kedrovina. Mirisi za kožu, ako niste svesni, suptilnija su, ugodnija alternativa elegantnijim parfemima s jakim učinkom piše "MBG".

parfem
foto: Shutterstock

- Da bi neko drugi parfem uopšte osetio, mora vam biti prilično blizu, a smatram da ovakve mirisne formule suptilno prianjaju uz telo - kaže slavna kozmetičarka Rosi Džonston.

Zaključak

Ne treba biti hemičar kako biste se koristili ovakvim načinom slojevitog nanošenja mirisa na telo. Jednostavno odaberite mirise koji vam se najviše sviđaju. Ipak, suptilni početak je uvek sigurna opcija. Sa snažnijom aromom, i hidratizovanom, srećnom kožom, vaš parfem bi trebalo da traje tokom celog dana.

(Kurir.rs/24sata.hr)

Bonus video:

05:29

Skin positivity: Savršena koža ne postoji - svako je lep na svoj način!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track