PUNJENI PARADAJZ KOJI NE ZAHTEVA DUGO STAJANJE PORED ŠPORETA: Bogato ga nafilujte, pa zapecite u rerni (RECEPT)
Foto: Shutterstock

RUČAK ZA PETICU

PUNJENI PARADAJZ KOJI NE ZAHTEVA DUGO STAJANJE PORED ŠPORETA: Bogato ga nafilujte, pa zapecite u rerni (RECEPT)

Žena -

Pijace i marketi prepune su svežeg povrća, pa je ovo idealna prilika da se iskoriste maksimalno.

Omiljeno povrće mnogih svakako je paradajz, zato vam donosimo recept koji ćete obožavati.

Ukusno i zasitno jelo za koje nije potrebno mnogo sastojaka, preterane veštine i truda.

paradajz
foto: Profimedia

Sastojci:

  • 7 paradajza
  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 100 g maslaca
  • 2 jajeta
  • 100 g pirinča
  • 2 kašike prezli
  • svež peršun
  • so, biber
mleveno meso, crni luk, beli luk
foto: Profimedia

Priprema:

1. Isecite poklopce paradajza i izdubite unutrašnjost. Deo koji ste izvadili iz paradajza izgnječite.

2. Na 50 g zagrejanog maslaca propržite luk i mleveno meso. Dinstajte dok tečnost ne ispari, pa dodajte obareni pirinač, sitno iseckani peršun, biber i so.

3. Posle 15 minuta dinstanja dodajte pasirani paradajz i ostavite na ringli još desetak minuta.

4. Razmutite jaja, pa dodajte smesi sa mlevenim mesom. Gotovim nadevom napunite paradajz, stavite poklopce i poređajte u dublju posudu za pečenje.

5. Prelijte ostatkom maslaca, pospite prezlama i pecite na 180 stepeni oko sat vremena.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video

11:32

RECEPT ZA BRZO SPREMANJE NJOKA U PARADAJZ SOSU! Jedan trik će vam olakšati posao

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track