IZBEGNITE BOL I NEPRIJATAN OSEĆAJ: Ove namirnice će umiriti vaš ŽELUDAC
Foto: Profimedia

BIRAJTE ŠTA JEDETE

IZBEGNITE BOL I NEPRIJATAN OSEĆAJ: Ove namirnice će umiriti vaš ŽELUDAC

Žena -

Uvođenjem zdravih životnih navika i hranom koje neće preopteretiti stomak, možete rešiti problem

Ako patite od kiseline i gorušice, čaj od kamilice ili neki sličan umirujući biljni čaj, poput mente bi trebalo da vam pomogne. Izbegavajte žvakaće gume bez šećera jer veštački zaslađivači u njima mogu uzrokovati gasove, nadutost i podrigivanje. Ove namirnice mogu pomoći kada želudac zakaže.

Jogurt Najobičniji nezaslađeni jogurt dobar je u slučaju grčeva i gasova u stomaku, ali njegovi probiotici pomažu i kod proliva od antibiotika. To je zato što jogurtom u organizam unosimo zdrave bakterije koje takođe smanjuju bol u tom želucu.

jogurt
foto: Profimedia

Jabukovo sirće Može rešiti probavne tegobe u slučaju da su nastale zbog nedostatka kiseline u želucu, a kako je dosta jak, dovoljno je pomešati supenu kašiku ili dve s toplom vodom i dodati malo meda. Jabukovo sirće takođe sadrži vitamine B i C.

Pirinač Pirinač je namirnica koja se lako vari, a pojačava upijanje tečnosti. Pirinač, u slučaju dijareje, može vratiti stolicu u normalno stanje, a pomaže i s neprijatnim osećajem u želucu zahvaljujući skrobu koji se hvata na sluznicu želuca.

Pirinač
foto: Profimedia

Đumbir Đumbir može da pomogne u slučaju povraćanja ili mučnine. Pomešajte kriške đumbira s vrelom vodom i ostavite da se natapaju nekoliko minuta. Naravno, možete i jednostavno kupiti čaj od đumbira.

Sok od aloje Alojae vera je biljka koja služi za ublažavanje opekotina, ali dobra je i za kiselinu i druge probleme sa želucem. Sok od aloje izbaciće i otrove iz tela, ali vodite računa o količini jer može delovati i kao laksativ.

Aloe Vera
foto: Profimedia

Banane Banane su dobre za nemiran želudac i normalizaciju stolice u slučaju proliva. Banane takođe sadrže kalijum, što je vrlo korisno ako niste neko vreme mogli da jedete zbog bolesti.

(Kurir.rs)

07:11

BOLI ŽELUDAC OD OVOG: SEKA ODMAH IZBACILA SNAJKIN TART IZ USTA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track