OVE STVARI ZA BEBU BI TREBALO DA BUDU NOVE: Koliko je bezbedna POLOVNA garderoba i gde najčešće grešimo kada uzimamo opremu
Foto: Shutterstock

SAVETI

OVE STVARI ZA BEBU BI TREBALO DA BUDU NOVE: Koliko je bezbedna POLOVNA garderoba i gde najčešće grešimo kada uzimamo opremu

Žena -

Bebe su nežne i osetljive, potrebna im je posebna nega, i baš zato bi trebalo da obratite pažnju na to koje stvari nikako ne treba da uzimate od drugih i zašto je ipak bolje da pojedine "sitnice" koje su bebi potrebne budu glanc nove.

Kupovina polovne opreme za bebe ili poklon od prijatelja ili rodbine, sve je češća praksa među mladim roditeljima. Mnogi su shvatili da deca sve to brzo prerastu i da nema potrebe da se baca novac na nove stvari, dok drugi ipak žele da svojim mališanima obezbede sve nekorišćeno. U koju god grupu da spadate, važno je da znate šta možete ponovo da koristite ili da kupite polovno, a šta bi ipak trebalo da kupite novo.

Kada za kupanje

Kade za bebe su dobre za kupovinu polovnih, sve dok su naravno u dobrom stanju. Bebe ih brzo prerastu, tako da bi trebalo da uštedite novac na ovom predmetu.

0280114422, bebe, blizanci, dečaci, bebe blizanci
foto: Oh Baby Productions / Alamy / Alamy / Profimedia

Sto za presvlačenje

Ovo je takođe predmet na kom možete da uštedite novac kupovinom malo korišćenog stola za presvlačenje. Samo se uverite da onaj koji dobijete ima sigurnosnu traku. Ako vam nedostaje prostora, možete da kupite i podlogu za presvlačenje koja će svaki ugao da pretvori u privremenu stanicu za presvlačenje.

Platnene pelene

Kupovina starih umetaka i navlaka za pelene nije samo pristupačna, već može da bude i savršeno higijenska. Nekoliko pranja, ili jedno, ako vaša mašina za pranje veša ima ciklus "dezinfekcije", i spremne su za upotrebu.

Muškarac, Beba, Pelene
foto: Profimedia

Pumpe za dojke

Polovne pumpe za dojke su svuda, jer su nove pumpe skupe. Ali, rizik da svoje novorođenče izlažete bakterijama ili virusima jednostavno nije vredno toga. Zbog toga pumpe uvek kupujte nove.

Garderoba

Pre nego što pokupite svaki divan predmet koji vidite, imajte na umu da vaše dete raste svakog meseca. Dakle, definitivno je dobra ideja da uštedite novac tako što ćete ponovo da koristite poklone brata ili sestre ili prijatelja ili kupovinom polovnih stvari koje nisu mnogo nošene.

žutica, bebe
foto: Shutterstock

(Kurir.rs/Yumama)

Bonus video

00:08

Mladen i Jelena na svadbi otkrili pol bebe

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track