DOK JE 5 DECE ČEKALO U KOLIMA, ONA ČUČNULA I ZA 20 SEKUNDI RODILA JOŠ JEDNO: Prevezla se kući sa tek rođenom bebom na GRUDIMA!
Foto: Shutterstock

MAMA SUPER HEROJ

DOK JE 5 DECE ČEKALO U KOLIMA, ONA ČUČNULA I ZA 20 SEKUNDI RODILA JOŠ JEDNO: Prevezla se kući sa tek rođenom bebom na GRUDIMA!

Žena -

Heder Skejt iz Kentakija je mama heroj! Ova hrabra žena se u nedelju, 15, maja, porodila potpuno sama pored puta, dok ju je njeno petoro dece čekalo u automobilu.

- Imala sam lagane kontrakcije pre nego što smo krenuli, pa sam mislila da ću imati vremena da završim neku obavezu - rekla je Heder za portal "Today" i dodala da je njen termin za porođaj svakako bio tek za tri nedelje, pa je dodala:

Porođaj
foto: Printscreen Facebook

- Bila sam uverena da neće doći do porođaja, i da neću držati bebu u naručju deset sati kasnije.

No, njene kontrakcije su se iznenada pojačale i postale sve učestalije, i bilo joj je jasno - porođaj bio blizu. Heder je počela da vozi brže, u nadi da će stići što pre kući, kako bi se porodila u vodi, što je prvobitno i planirala. Međutim, ubrzo je shvatila da za to nema vremena.

- Zaustavila sam se, uverila decu da je sve u redu, a onda sam uzela telefon i izašla iz kombija- rekla je Heder.

Heder je bila u čučnju kada joj je pukao vodenjak:

- Spustila sam ruku dole i bebina glava je počela da izlazi. Nisam čak morala ni da guram. Sve se desilo tako brzo. Razgovarala sam telefonom sa mužem Nikom i 20 sekundi kasnije rekla sam mu: 'On je ovde'.

Ova mama rodila je dečaka teškog 3 kilograma i 200 grama: "Odmah je počeo da plače, otvorio je oči i pogledao me je, a ja sam mu rekla: "Da, druže, bilo je zabavno, zar ne?'"

Sa bebom kojoj još uvek nije prekinuta pupčana vrpca, Heder se polako vratila u vozilo, gde ju je čekalo njeno petoro dece - Kejlin (13), Ejnli (11), Ostin (6), Luk (3) i Alisa (2). Heder i njen muiž imali su ćerkicu Lejlu, koja je 2016. umrla u 4. godini od kancera.

- Umotala sam ga u ćebence i vozila s njim pored grudi. Deca su bila u šoku. Bili su prilično tihi - prisetila se gospođa Skejt.

- Mislim da me je porođaj kod kuće prethodnih godina naučio da verujem svom telu. Poznavanje procesa je pomoglo - objasnila je Heder kako je uspela da ostane smirena.

Heder i njen suprug Nik još uvek nisu izabrali ime za najmlađeg člana porodice, ali razmišljaju o imena Porter ili Volf, što su nazivi ulica u blizini mesta gde je dečak rođen.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:11

PORODILA SAM SE ZA 20 MINUTA! Mirka Vasiljević opisala kako je protekao porođaj i otkrila zašto je ćerkici dala ime ANIKA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track