NISAM JA LEGENDA: Dragan Mićanović sve nasmejao odgovorom na jedno pitanje, a otkrio je kako je naučio da vozi GLISER
Foto: Nemanja Nikolić

TV ekran

NISAM JA LEGENDA: Dragan Mićanović sve nasmejao odgovorom na jedno pitanje, a otkrio je kako je naučio da vozi GLISER

Kultura -

Glumac Dragan Mićanović član je stalne postave serije "Dug moru", čija se treća sezona trenutno snima u Rosama na Crnogorskom primorju. Šesnaest novih epizoda za koje, ovog puta, scenario potpisuje Marijana Čulić Vićentić, a režiju Leon Lučev i Milica Filipovski, radi se u produkciji Telekoma Srbija i Monte rojal pičersa, dok se emitovanje očekuje na Superstar kanalu. Kao i u prethodna dva dela, i ovoga puta Draganov lik Periše, kog je sjajno dočarao, velika je podrška ćerki Olgi, koju tumači Ana Lečić.

Šta Perišu čeka u novi epizodama?

- Periša je u novim epizodama i suprug i otac. On i dalje pokušava da zaštiti porodicu na razne načine, pa i lažima i skrivanjem raznih stvari pod tepih, i to će se u trećoj sezoni nastavaiti. Ti duhovi prošlosti koji ga stalno proganjaju u ovoj sezoni preko ćerke će najviše doći na naplatu.

Dug Moru, serija Dug moru, najava, serija
foto: Printscreen

Hoće li još više morati da pobegne od sebe?

- Beži od sebe poprilično. Bojim se da su ga ti problemi toliko ophrvali, kao živo biće pokušava da se izmigolji od svih stvari koje su ga u prošlosti zadesile. Pokušava da uradi najbolje, ne znajući da se ukopava sve dublje i dublje u problem. Ideja serije je otprilike takva da ne možemo rešavati problem tako što ćemo ga zatrpavati novim. Perišu situacije vuku da pokušava da se izvuče iz nemogućeg, pa upada u sve veće probleme. Čak i nema mnogo vremena da se presabere i razmisli o svojim postupcima, neke bure ga stalno udaraju sa strane.

I neprijatelji?

- U prve dve sezone smo imali smo Milutina, kao jednog od njegovog glavnih suparnika, pa je u prošloj sezoni njegov najbolji prijatelj postao maltene njegov najveći protivnik. U trećoj sada imamo naslednicu Ćaleta, koja dolazi sa jednom potpunom novom burom, i kao da je ona sad zaokružila sve njegove probleme. O svemu zna i pokušava da tu svoju prednost iskoristi.

Mnoge vaše kolege su, snimajući "Dug moru", naučile da rone. Šta ste vi uspeli da naučite od novih veština?

- Nisam imao zahtevne scene tog tipa da moram da savlađujem neke posebne veštine. Vozio sam gliser. Skiper je isparkirao i ubacio u brzinu i sakrio se dole, a ja sam držao volan na pustom moru - toliko sam smeo.

Scenario serije se još piše. Koliko vi glumci pomažete scenaristi?

- Kad igrate već treću sezonu isti lik, onda tačno znate kako bi on reagovao u određenoj situaciji. Glumac vrlo lako prilagođava situacije svom junaku.

Seka Sablić
foto: Monte Royal Pictures promo

Pojačanje serije je Seka Sablić. Kakva je ona kao partnerka?

- Već igramo u dve predstave u JDP. Sa Sekom je privilegija raditi. Ona je legenda. Nemamo mi mnogo mogućnosti da delimo kadar sa legendama. Kad god imam mogućnost da igram ili snimam sa Sekom, to je... Nema mnogo pandana tome, čak ni u svetu.

Neki i vas doživljavaju već kao legendu?

- Nisam ja legenda. Skoro sam probirao po mislima i setio sam se svoje prve uloge - prvog potpisanog profesionalnog ugovora TV film "Sile u vazduhu", gde su mi partneri bili Olivera Marković, Bata Stojković, Zijah Sokolović, Pera Božović, Ružica Sokić, Danica Maksimović i Pera Kralj. Kad krenete karijeru tako, onda možete samo da pomislite - lucky bastard.

Dug moru, serija
foto: Promo

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track