DOSTA VAM JE KOMARACA? Možete ih OTERATI uz pomoć mirisa OVOG cveta: Zauvek ćete uživati u lepom vremenu BEZ NJIH DA KVARE!
Foto: Promo

NEVEROVATNO

DOSTA VAM JE KOMARACA? Možete ih OTERATI uz pomoć mirisa OVOG cveta: Zauvek ćete uživati u lepom vremenu BEZ NJIH DA KVARE!

Žena -

Iako smo mislili da je prerano da "vodimo borbu" sa komarcima, oni su nas razuverili i pojavili su se. Svi smo jedva čekali lepo vreme da uživamo u baštama omiljenih kafića, a već sada možete videti da ljudi masovno prelaze unutra, i to zbog komaraca. Mnogi ne vole da mažu razne sprejeve i kreme na telo koji spečavaju ujede, posebno ako miris nije prijatan.

komarci
foto: Profimedia

Kako prenosi "Mondo", postoji jedno ulje koje možete namazati na telo, a koje će oterati dosadne insekte. U pitanju je lavanda, koja svojim prelepim mirisom tera mušice i komarce.

Eterično ulje lavande jedino je ulje koje se na kožu može nanositi u nerazređenom obliku. Intenzivna aroma koju širi nikako ne prija insektima, a to je savršen izbor za vašu kožu.

eterićno ulje
foto: Shutterstock.

Osim toga, zdravstveni efekti eteričnog ulja od lavande podrazumevaju njenu sposobnost da otkloni bol, nervozu, napetost, anksioznost, da neguje kožu i kosu. Kao i za većinu eteričnih ulja, i za eterično ulje lavande važi pravilo da ga ne smeju koristiti trudnice i dojilje, dijabetičari niti osobe alergične na lavandu.

Bonus video:

02:52

MOĆNA MAGIJA ZA LJUBAV: Baka Višnja tvrdi da pomaže u rešavanju ljubavnih problema POTREBNE SU JOJ SAMO 3 STVARI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track