Poslužite uz hleb i salatu, ili uz predhodno skuvanu testeninu po želji.
Sastojci:
- 4 bataka i karabataka
- 100 g suvih šljiva
- 1 veći crni luk
- 1/2 l soka od paradajza
- 1/2 kafene kašičice aleve paprike
- so, biber
- malo ulja
- ljuta tucana paprika (ko voli)
Priprema:
1. Meso s bataka i karabataka iseći na kocke, posoliti ga, pobiberiti i ispržiti ga sa svih strana na malo ulja da dobije lepu zlatnu boju. Gotovo meso odložiti sa strane.
2. Na preostalo ulje dodati sitno sečen luk i suve šljive (ukoliko su šljive presuve, pre sečenja spustite ih u toplu vodu nekoliko minuta da omekšaju). Luk sitno iseckati i pržiti dok ne postane žut, pa mu dodati šolju vode i sve to dinstati oko desetak minuta, pa dodati meso, alevu papriku, so, biber i sok od paradajza.
3. Sve zajedno ostaviti da se krčka poklopljeno bez dodavanja vode oko 20 minuta.
Kurir.rs
Bonus video: