MATEMATIČKA ZAVRZLAMA IZ PRVOG OSNOVNE KOJU NE UMEJU DA REŠE NI ONI S FAKULTETOM: Bukti rasprava na mrežama! Imate li vi rešenje?
Foto: Profimedia

OVO MNOGI NE ZNAJU

MATEMATIČKA ZAVRZLAMA IZ PRVOG OSNOVNE KOJU NE UMEJU DA REŠE NI ONI S FAKULTETOM: Bukti rasprava na mrežama! Imate li vi rešenje?

Zanimljivosti -

Jedan korisnik Tvitera podelio je nedavno jednu igru brojki koja nas već na prvi pogled tera da se zapitamo - šta mi uopšte znamo o matematici?

Da stvar bude zanimljivija, nije u pitanju vađenje kvadratnog korena iz nekog broja, niti jednačina s dve nepoznate. U pitanju su proste računske operacije - sabiranje i oduzimanje!

Pred nas je stavio ovo – i mnogi su na ovom testu pali:

"Imaš 500 din. za trošak. Potrošiš 200, ostane 300. Potrošiš 150, ostane 150. Potrošiš 90, ostane 60. Potrošiš 60, ostane 0. 500. 510 Kako? Ajde sada vi sa fakultetskim diplomama", glasi ovaj matematički problem.

Neki su odustali od rešavanja problema u startu i naglasili da svakako ostajemo svi na nuli.

Dok su neki rekli da korisnik koji je postavio igru, sabira babe i žabe…

Troškove ne sabiramo logički i ako tako činimo mnogi od nas će pogrešiti, ali ako se poslužimo pravilima matematike – vrlo lako se dolazi do odgovora i verovatno će se neki od vas udariti malo po čelu i reći: "Kako se toga nisam setio!"

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:47

ISPISAO ISTORIJU MATEMATIKE: Mladi Banjalučanin (31) NADMAŠIO SVETSKE naučnike! Rešio PROBLEM star 40 GODINA (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track