Najnovije vesti

ČUDNI SAVETI KOJI STVARNO POMAŽU: Miris zelene jabuke ublažiće jaku glavobolju, a ukoliko patite od alergija, OBRIJTE BRKOVE
Foto: Shutterstock

Nije naodmet probati

ČUDNI SAVETI KOJI STVARNO POMAŽU: Miris zelene jabuke ublažiće jaku glavobolju, a ukoliko patite od alergija, OBRIJTE BRKOVE

Žena

Svi znamo da je za dobro zdravlje potrebno jesti puno voća i povrća, redovno vežbati i smanjiti konzumaciju slatkiša, ali u poslednjih nekoliko godina pojavili su se i mnogi čudni, a ipak naučno utemeljeni saveti za zdravlje.

Evo nekih od njih:

Kijate? Rešite se brkova!

Dragi naši muškarci, ako ste skloni alergijama, trebalo bi da razmislite da li su brkovi modni detalj bez kojeg zaista ne možete. Jedno istraživanje pokazalo je da muškarci koji dva puta dnevno peru brkove i bradu manje koriste antihistaminike (lekove protiv alergija). Naime, u dlakama na tim mestima ima dosta prašine i svih onih čestica koje vas teraju na kijanje. Zato, ukoliko imate ovaj problem, češće se umivajte ili, jednostavnije, obrijte se - i primetićete razliku.

Brkovi
foto: Shutterstock

Muškarci koji dva puta dnevno peru brkove i bradu

manje koriste lekove protiv alergija

Protiv glavobolje mirišite jabuku

Kažu da je tačna poslovica "Jedna jabuka na dan tera doktora iz kuće van", jer je ova voćka prava blagodet za zdravlje svakog čoveka. Ukoliko vas ponekad muče nesnosne migrene, miris zelene jabuke pomoći će vam da ih se oslobodite, ili će vam bar umanjiti bol i opustiti vas.

jabuka, mirisati jabuku
foto: Shutterstock

Čokoladno mleko vraća energiju

Posle treninga treba oporaviti mišiće i podstaći dalji rad organizma. Zato, kad završite s vežbanjem, zaboravite na vodu: jedna velika čaša čokoladnog mleka nadoknadiće sve što vam je neophodno. Proteini iz mleka i ugljeni hidrati iz čokolade vratiće vam izgubljenu energiju, ali vodite računa da koristite mleko sa što manje masnoće.

čokoladno mleko
foto: Shutterstock

Kurir.rs

Bonus video:

Vodopad Hukou u proleće
00:51

Vodopad Hukou u proleće

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja