DA LI TREBA PRATI PEČURKE PRE SPREMANJA? Evo kako ih treba pravilno spremiti da bi zadržale UKUS!
Foto: Profimedia

vredi znati

DA LI TREBA PRATI PEČURKE PRE SPREMANJA? Evo kako ih treba pravilno spremiti da bi zadržale UKUS!

Žena -

Najpopularnije pečurke su šampinjoni i dostupni su za kupovinu tokom cele godine. Koriste se za soseve, za picu, da se napuni meso, grilovane ili punjene.

Milion je načina da ih napravimo, ali da li znate kako treba da se obrade pre kuvanja ili pečenja? Neke domaćice ih peru, a neke ne, i večita je dilema šta je pravilno.

Pečurke
foto: Profimedia

Pečurke se pre obrade ne peru. Možda vam to ne deluje kao dobro higijensko rešenje, ali ne brinite. Šampinjoni se uzgajaju i beru što je moguće pažljivije, tako da o standardnoj prljavštini ne može biti govora. Ali sa pranjem postoje poteškoće.

Činjenica je da same pečurke sadrže previše vode. Ako ih operete pre upotrebe one će upiti još vode koju će pustiti tokom kuvanja i tako previše omekšati i njihov ukus neće skroz doći do izražaja. Uradite sledeću stvar i biće spremne za korišćenje piše Srbija Danas.

Кoristeći sečivo noža uklonite posebno kontaminirana područja. Zatim pečurke temeljno obrišite salvetom ili ubrusom. Ako su pečurke iz nekog razloga previše prljave, onda navlažite čistu krpu i lagano ih obrišite.

Pečurke
foto: Profimedia

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:04

URNEBESNO! Kako staviti kapu za plivanje u jednom potezu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track