OVAJ ZAČIN MUNJEVITO TOPI KILOGRAME, ALI SAMO AKO GA KORISTITE OVAKO: Snižava nivo sećera u krvi i poboljšava rad mozga
Foto: Shutterstock

NAUČNO DOKAZANO

OVAJ ZAČIN MUNJEVITO TOPI KILOGRAME, ALI SAMO AKO GA KORISTITE OVAKO: Snižava nivo sećera u krvi i poboljšava rad mozga

Žena -

Svakodnevna upotreba cimeta može da doprinese stabilizaciji nivoa šećera u krvi, ubrza metabolizam, produži osećaj sitosti i tako utiče na smanjenje kilograma. Deluje povoljno na sistem organa za varenje - reguliše probavu i smanjuje nadutost, što su česti problemi tokom mršavljenja.

Cimet
foto: Profimedia

Preliminarno istraživanje, koje je dokazalo sve dobrobiti cimeta, predstavljeno je početkom 2017. na konferenciji Američkog udruženja za srčane bolesti. Naučnici su tokom 12 nedelja pacovima davali dodatke u prehrani na bazi cimeta istovremeno ih hraneći visokokaloričnom hranom. Testovi provedeni na pacovima pre i nakon završetka eksperimenta su pokazali da su oni nakon uzimanja dodataka s cimetom imali više antioksidansa u telu nego pre.

mršavljenje, smršati, kilogrami, dijeta, struk, stomak
foto: Profimedia

Takođe, smanjila im se ukupna kilaža i opseg u struku, bez obzira što su jeli masnu i tešku hranu.

Cimet je dokazao da ima puno zdravstvenih koristi. Uz gore nabrojene koristi, tu se ubraja i smirenje probave i poboljšanje rada mozga, konkretnije brže razumevanje nove građe.

Prema istraživanju sprovedenom u Medicinskom centru Univerziteta Raš u Čikagu 2015. godine cimet je dokazano povećao proizvodnju proteina koji pomažu u organizaciji i protoku informacija. U istraživanju piše da je dovoljno dnevno staviti prstohvat mlevenog cimeta u kafu ili na pahuljice kako bi se poboljšalo pamćenje.

šećer, čokolada, cimet, ekstrakt, banane, namirnice
foto: Shutterstock

Cimet je pun antioksidansima, pomaže kod smanjivanja nivoa šećera u krvi i može da spreči razne upale.

U jednom istraživanju sprovedenom 2010. je dokazano da voda s cimetom sadrži dovoljno antioksidanta da smanji šanse za dobijanje prekomerne težine za čak 23 odsto.

(Kurir.rs/Najžena)

00:48

RECEPT KOJI BUDI SVA ČULA: Ovaj DOMAĆI začin morate napraviti što pre! Volećete sva JELA u koja ga stavite! EKSPLOZIJA UKUSA! (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track