NAPRAVITE PRIRODNU KREMU ZA SUNČANJE: Jednostavno se pravi, a potrebna su samo četiri sastojka!
Foto: Shutterstock

FAKTOR 20

NAPRAVITE PRIRODNU KREMU ZA SUNČANJE: Jednostavno se pravi, a potrebna su samo četiri sastojka!

Žena -

Donosimo vam jednostavan recept za kremu sa zaštitnim faktorom SPF 20

Imajte na umu da nije svejedno šta stavljate na kožu, jer kroz nju sve ulazi u telo, pa su prirodni sastojci uvek najbolja opcija.

Ovo je prirodna kozmetika i morate znati da nije vodootporna, pa je potrebno ponovo naneti nakon kupanja ili pojačanog znojenja. Rok trajanja ove domaće kreme za sunčanje je oko šest meseci.

Sunčanje
foto: Profimedia

Sastojci:

1/2 šolje organskog bademovog ili maslinovog ulja 1/4 šolje organskog devičanskog kokosovog ulja - ima prirodni zaštitni faktor 4 1/4 šolje pčelinjeg voska - daje gustinu i može se izostaviti 2 kašike cink oksida u prahu - ima prirodni zaštitni faktor 20, a ako stavite više SPF će biti veći

Priprema

Stavite sve sastojke osim cink oksida i eteričnog ulja u teglu od približno 500 ml i stavite je u lonac sa vodom da se polako zagreva. Povremeno mešajte. Kada se svi sastojci rastvore, sklonite sa šporeta i polako dodajte cink oksid. Pazite da ne udišete njegove čestice. Nakon hlađenja, krema za sunčanje je spremna za upotrebu.

Kokosovo Ulje, kokos
foto: Shutterstock

Inače, cink oksid je netoksičan mineral koji ne ulazi u krvotok, ali deluje kao ogledalo - odbija štetnu sunčevu svetlost i glavni je sastojak mineralnih krema za sunčanje - ima najširi spektar UVA i UVB refleksija koje je odobrila FDA (Food and Drug Administration). Napomena: Polovinu kokosovog ulja možete yameniti kakaom u prahu što će kremi dati odličan miris.

(Kurir.rs/Najžena)

04:18

OPREZ! VISOKE TEMPERATURE DOVODE DO POVEĆANOG RIZIKA OD POŽARA! Evo kako da ga sprečite!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track