POZNATI PEVAČ PRONAŠAO IZGUBLJENOG BRATA: Decenijama nisam znao za njega! Ni moja majka nije znala da on postoji!
Foto: Profimedia

SAZNAO ZA NJEGA 2000. GODINE

POZNATI PEVAČ PRONAŠAO IZGUBLJENOG BRATA: Decenijama nisam znao za njega! Ni moja majka nije znala da on postoji!

Pop kultura -

Pevač grupe U2, Bono Voks, otkrio je da ima polubrata za čije postojanje decenijama nije znao, piše BBC.

"Imam još jednog brata, kojeg volim i obožavam, a za kojeg nisam ni znao da ga imam", rekao je u emisiji BBC Radio 4 Desert Island Discs. Pevač ima i starijeg brata Normana, a za svog polubrata saznao je 2000. godine.

62-godišnji Irac voditeljki Loren Lavern otkrio je da njegova majka Iris, koja je umrla 1974, nije znala da njen muž ima dete s drugom ženom.

"Moj otac je imao duboko prijateljstvo s jednom predivnom ženom. A onda su dobili dete. I sve se to držalo u tajnosti", dodao je.

Nakon što je Bono to saznao, razgovarao je sa svojim ocem Bobom pre njegove smrti 2001. godine.

"Pitao sam ga da li voli moju majku, odgovorio je potvrdno. Pitao sam ga, kako je moglo da mu se desi da napravi drugoj ženi dete, a on je rekao da se takve stvari događaju, ali i da to pokušava da ispravi. Nije se izvinjavao, samo je izneo činjenice. I ja sam s tim danas pomiren", objasnio je Bono.

Upitan da li je za to znala njegova majka, Bono je odgovorio: "Ne, niko nije znao."

U intervjuu je Bono govorio o smrti svoje majke od aneurizme mozga, kada je imao 14 godina. Rekao je da je njena smrt imala ogroman uticaj na njegovu porodicu.

"Odmah sam pronašao drugu porodicu - osnovao sam U2", rekao je.

Bono je svoj odnos s ocem opisao kao komplikovan.

"Moj otac je očito prolazio kroz mnogo toga. Nije bio svestan šta se zapravo događa oko njega. Bilo je mnogo stvari s kojima je morao da se nosi sam", pun je razumevanja.

Bono, koji planira da objavi autobiografiju kasnije ove godine, postao je slavan ranih 1980-ih, a ubrzo i jedna od najvećih rok zvezda na planeti.

Osim kao muzičar, Bono je postao i poznat kao borac za ljudska prava. Tako je prošlog meseca nastupio u podzemnoj železnici u Kijevu u znak podrške Ukrajini nakon ruske invazije.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:04

Seka Aleksić otkrila svoje pravo poreklo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track