EVO KAKO DA VIŠE NIKADA ZA VEČERU NEMATE BUĐAV LEBAC: Jednostavan trik učiniće u dva koraka da vam hleb duže ostane svež! (VIDEO)
Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

EVO KAKO DA VIŠE NIKADA ZA VEČERU NEMATE BUĐAV LEBAC: Jednostavan trik učiniće u dva koraka da vam hleb duže ostane svež! (VIDEO)

Žena -

Iako većina Srba ne može da zamisli obrok bez hleba neretko se dešava da nam ova obožavana namernica ubuđa od stajanja. Mnogi godinama traže jednostavno rešenje da se otklone buđ koja se skuplja na hlebu, a da bi u svojoj nameri uspeli, potrebna su im samo dva koraka.

Penicilin, Buđ, Plesan, Buđav Lebac, Buđav Hleb
foto: Shutter

Uz naš savet više nikada nećete imati buđav hleb u kući. Prvo je da na vrećici ili kesi izrežete rupe, a drugo da hleb držite u frižideru.

Pravilno zatvaranje i skladištenje hrane zapravo mogu pomoći u sprečavanju pojave buđi i produžiti njen rok trajanja, a stručnjak za hranu je na You Tube kanalu Fracking Creations podelio da će ostati svež i odličnog ukusa čak tri nedelje, a ono što je najvažnije, svakako je činjenica da ovaj trik ne uključuje zamrzavanje.

- Pre nego što stavite hleb u frižider, izbušite rupe u kesi kako se vlaga ne bi zadržavala, kondenzovala i izazvala brži rast buđi - kaže stručnjak za Ekspres.

Jednostavno, dodaje, koristite makaze sa obe strane, da napravite male rezove oko vrha, na mestu gde se spajaju. Tako će se hleb polako sušiti i u suprotnom će trajati mnogo duže. - Ako vidite da ima kondenzacije i većih kapi vode u kesi, izbušite još nekoliko rupa - savetuje stručnjak na snimku u kome je pokazao kako izgleda njegov hleb posle punih devet dana.

(Kurir.rs)

Bonus video:

08:37

Obredni vlaški hleb POMANA i sve tajne vezane za taj običaj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track