DA PUTOVANJE AVIONOM NE BUDE NOĆNA MORA: Kako da vam let s malim detetom prođe što bezbolnije!
Foto: Profimedia

TOLERANCIJA NIJE NA ODMET

DA PUTOVANJE AVIONOM NE BUDE NOĆNA MORA: Kako da vam let s malim detetom prođe što bezbolnije!

Žena -

Sedišta pored prozora su uvek dobra ideja, kao i ona koja se nalaze blizu toaleta.

Bilo koji roditelj zna kako putovanje s bebama ili malom decom nije lagan podvig, tako da je svaki trik koji će olakšati putovanje često dobrodošao.

Stjuardese tvrde da je mesto na kojem sedite u avionu ključno, kako za vas, tako i za malu decu. Ako su dovoljno mali, pokušajte da nabavite pregradno sedište i tražite kolevku (jedan od dečijih krevetića koji se pričvršćuje na prednji zid kabine). To znači da verovatno možete da spavate, jedete i gledate nekoliko filmova, bez brige da ćete uznemiravati svog mališana.

beba u avionu
foto: Profimedia

Takođe, sedišta pored prozora uvek su dobra ideja, jer odvraćaju pažnu deci i to može na njih delovati umirujuće kada pokušavaju da zaspe. Osim toga, uvek je prednost imati i sedišta blizu toaleta.

Ako znate da je vaše dete inače nemirno, malo je verovatno da će ostati na svom mestu. Stjuardese takođe savetuju da koristite letove tokom dana, tako da roditelji ne moraju da brinu da li će njihova deca probuditi ostale putnike ukoliko budu bučna.

beba u avionu
foto: Profimedia

Roditelji ne bi trebalo da se plaše da puste dete da hoda gore-dole po prolazima, pa čak ni do zadnjeg dela aviona. Promena okruženja često može dete učiniti srećnijim ako u svom sedištu postaje nemirno.

(Kurir.rs)

Bonus video

03:07

Aleksandar Seničić i Predrag Milenković o uslovima za putovanje van granica Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track