DA LI JE GREH NOSITI BIKINI? Hrišćanski portal otkriva koliko kože smete da POKAŽETE: Žena mora da nosi ČEDNOST, a evo i kako!
Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

DA LI JE GREH NOSITI BIKINI? Hrišćanski portal otkriva koliko kože smete da POKAŽETE: Žena mora da nosi ČEDNOST, a evo i kako!

Žena -

Hrišćanski portal Novi život objavio je članak koji se bavi bikinijem, odnosno, kako ih opisuju, „veoma malim kupaćim kostimima na kojima se vidi gotovo sva ženska golotinja“. U tekstu pod naslovom „Da li je greh nositi bikini?“, autori potpisani kao „Uvodnik“ tvrde da „nisu za pokrivanje od glave do pete i nisu od onih koji ne žele ljudi da se zabavljaju“, ali...

- Prosta je činjenica da je žensko telo prirodno lepo i senzualno. Žene to uče kako odrastaju i otkrivaju da će privući dečake (mlade muškarce), koji će pokušavati kroz sve moguće trikove da privuku njihovu pažnju i naklonost. Mnogim mladim ženama se ovo sviđa i često ispoljavaju svoju moć nad muškarcima pokazujući svoja tela. Stoga će se neke mlade (i starije) žene namerno oblačiti na zavodljive načine kako bi dodatno promovisale osećaj privlačnosti i kontrole. Muškarci su privučeni ovim i lako zavedeni - tvrde oni.

Bikini
foto: Profimedia

Nije dobro da žena koristi svoje telo na takav način

„Da li je dobro da žena, posebno hrišćanka, koristi svoje telo na takav način?“ čude se i brzo zaključuju da je „odgovor očigledno ne”.

- Žena mora da pazi da ne uhvati muškarce u zamku i mora da pazi da ostane skromna. Ali ovde je problem subjektivnost. Ono što je jednoj osobi skromno nije za drugu. Tamo gde jedna hrišćanka neće da nosi bikini, druga hoće - oni su napisali.

Odgovor na pitanje šta je prikladno nositi na plaži pronašli su u Bibliji, citirajući Prvu poslanicu svetog Pavla Timoteju.

- Iako želim da žene budu skromno obučene, neka se ukrašavaju skromnošću i čednošću, ne pletenicama ili zlatom ili biserima ili skupom odećom, već dobrim delima, što priliči ženama koje ispovedaju bogobojaznost - citiraju i tvrde da je „biblijski model za žensko odevanje čednost“.

Pokazivanje pobožnog karaktera, a ne kože. Stoga zaključuju da je "naglasak na tome da hrišćanka treba više da se brine o tome da pokaže svoj pobožni karakter nego svoju kožu. Ako je njen cilj da impresionira čoveka svojom pobožnošću, onda je ona sveta i posvećena. S druge strane, ako pokušava da se predstavi na takav način da privlači muškarca, onda nije čedna.

Dakle, poenta čednosti podrazumeva suzdržavanje od razmetanja svojim telom.

Džesika Alba, kupaći kostim
foto: Profimedia

- Mladići su posebno osetljivi na lepotu mladih žena, a cilj hrišćanske žene ne bi trebalo da budu kamen spoticanja. Ne zaboravite, bikiniji nikada nisu bili problem u novozavetno doba, jer se nijedna žena tada nije pojavljivala na takav način. Tek u poslednjih nekoliko decenija takva javna izlaganja postala su prihvatljiva - dodaju oni.

Zatim citiraju „ispovest” muškarca čija supruga na plaži nosi jednodelni kupaći. On smatra da je „jednodelni kupaći kostim dobar kompromis i pokazuje dobro rasuđivanje”.

Na kraju teksta navode i stručnu literaturu na kojoj su zasnovali svoj članak. Novi život se predstavlja kao „hrišćanski portal koji donosi korisna saopštenja o duhovnim temama, svakodnevnom životu, zdravlju, dirljivim životnim pričama, svedočanstvima i aktuelnim vestima“.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:06

Da li postoji manji bikini? Eleonora Miljković se svukla, grudi samo što ne ispadnu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track