EVO KAKO DA SMRŠATE DOK SE TUŠIRATE! Sprovedeno istraživanje na ovim životinjama i utvrđeno: UBRZAVA TOPLJENJE masnih naslaga!
Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

EVO KAKO DA SMRŠATE DOK SE TUŠIRATE! Sprovedeno istraživanje na ovim životinjama i utvrđeno: UBRZAVA TOPLJENJE masnih naslaga!

Žena -

Prema novom istraživanju, hladni tuševi mogu pomoći gojaznim ljudima da izgube kilograme. Naime, otkriveno je da temperatura od 4C poboljšava rad metabolizma.

tuširanje
foto: Shutterstock

U istraživanju opisano je kako su istraživači hranili miševe visokim sadržajem masti da bi im dodali višak kilograma, a zatim su ih podelili u dve grupe. Prva grupa bila je ona koja je bila izložena temperaturi od oko 4C, dok su drugi držani na temperaturi na kojoj telo ne mora da proizvodi toplotu.

Naučnici su došli do zaključka da boravak na hladnoći pomaže upalama izazvanim gojaznošću i poboljšava upotrebu glukoze u krvi u telu, smanjujući šećer u krvi. Takođe, s obzirom da telo koje se trese na hladnoći je proizvod kontrakcije mišića, te je moguće i da je to jedan od uzroka mršavljena.

tuširanje, muškarac, tuš, voda, kupanje
foto: Profimedia

Težina miševa je opala u poređenju sa onima koji nisu bili na hladnoći. Ova studija iz Bostona, SAD, objavljena je u časopisu "Nature Metabolism".

Profesor Lu-Hua Tseng je rekao:

- Izlaganje hladnoći smanjilo je upalu i poboljšalo metabolizam kod gojaznosti.

(Kurir.rs)

Bonus video:

06:52

Jecaji prolamaju stan: Dejana u suzama zbog komentara na račun ŽESTOKOG S*KSA u tuš kabini

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track