TRI LEĆE DESERT: Meksička poslastica obožavana u SRBIJI! Leto ima novu dimenziju uz osvežavajuć ukus preliva od KARAMELE (RECEPT)
Foto: Printskrin/Instagram

OSVEŽENJE

TRI LEĆE DESERT: Meksička poslastica obožavana u SRBIJI! Leto ima novu dimenziju uz osvežavajuć ukus preliva od KARAMELE (RECEPT)

Žena -

Osetite ukus MEKSIKA, preukusni desert sa prelivom od KARAMELE ostavlja svakog bez daha

Tri leće je desert koji će obožavati cela porodica, a najviše deca, zato što je mekan, sa puno mleka, sladak i ne previše jak.

tri leće
foto: Printskrin/Instagram

Sastojci:

Za koru

  • 6 jaja
  • 100 g šećera
  • 150 g oštrog brašna
  • 50 g griza
  • 1 vanilin šećer
  • ½ praška za pecivo

Za preliv

  • 4 dl slatke pavlake
  • 400 g kondenzovanog mleka
  • 7 dl mleka
  • Za glazuru
  • 700 g preliva od karamele

Priprema:

Kora

Umutiti belance u čvrst sneg, postupno dodavati šećer. Umutiti žumanca sa žicom za mućenje i navedene sastojke, sipati u dublji pleh (25 cmx30 cm) obložen masnim papirom i peći u rerni zagrejanoj na 180 °C oko 20 minuta.

Pečenu koru malo ohladiti, izvaditi iz pleha, ukloniti papir te obe strane izbosti viljuškom. Na dno pleha uliti slatku pavlaku te vratiti koru (gornja strana pečenog biskvita sad je u pavlaci) i malo je pritisnuti.

tri leće
foto: Printskrin/Instagram

Pomešati kondenzovano mleko i obično mleko te preliti koru. Ostaviti oko 45 minuta.

Zatim koru premazati karamelom i ostaviti u frižideru preko noći.

Kolač seći na kocke i ukrasiti mlevenim pistaćima.

Prijatno!

(Kurir.rs / Blic.rs)

Bonus video:

20:26

VEČERNJI DNEVNIK 11.07.2022

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track