PA OVO NEMA NI U ITALIJI: Slatke lazanje sa sezonskim voćem su HIT, a prave se OČAS POSLA (RECEPT)

PREDIVNO I KREMASTO

PA OVO NEMA NI U ITALIJI: Slatke lazanje sa sezonskim voćem su HIT, a prave se OČAS POSLA (RECEPT)

Žena -

Tražite desert koji će da oduševi sve ukućane, ali da je originalan? Onda ste na pravom mestu jer ovaj slasni slatkiš će mnoge iznenaditi i slatko nasmejati, jer budimo iskreno - ko je do sada čuo za "slatke lazanje"?

Ovo je jedna od varijanti slatkih lazanja sa svežim i suvim sezonskim voćem koja se pravi brzo, a pojede još brže!

Kruška
foto: Profimedija

Sastojci:

  • 150 g lazanja
  • 50 g suvih kajsija
  • 50 g suvog grožđa
  • 1 limun
  • 600 ml mleka
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 1 pomorandža
  • 2 kašike meda
  • 1 jabuka
  • 1 kruška
  • 1 banana
  • 50 g drobljenih badema
  • 50 g šećera u prahu
Badem
foto: Profimedia

Pripreme:

1. U uzavreloj vodi obarimo lazanje.

2. Jabuke i kruške očistimo i stavimo u dublji sud. Dodamo banane, koje ćemo da isečemo na kolutiće, i sitno seckane kajsije (mogu i iz kompota). Prelijemo limunovim sokom. Dodamo suvo grožđe.

3. U šerpu na šporetu sipamo 500 ml mleka. Preostalo mleko sipamo u prašak za puding, pa razmekšalu smesu sipamo u uzavrelo mleko.

4. Kuvamo dok ne dobije potrebnu gustinu. Dodamo med i sok od pomorandže. Dobijenu smesu dodamo u sud sa voćem i promešamo.

5. Skuvane lazanje ređamo u nauljenu pravougaonu tepsiju. Preko premažemo filom od pudinga i voća, opet stavimo lazanje i opet fil.

6. Pecite 35 minuta na 200 stepeni.

(Kurir.rs)

04:13

Ovako se pravilno seče slavki kolač! Važne činjenice o krsnoj slavi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track