POSLE 45 GODINA ĆE ISPLIVATI GNUSNI DETALJI ZLOSTAVLJANJA MALOLETNICE: Sud će KONAČNO otpečatiti dokumenta o reditelju silovatelju
Foto: Profimedia

Nikad nije kasno

POSLE 45 GODINA ĆE ISPLIVATI GNUSNI DETALJI ZLOSTAVLJANJA MALOLETNICE: Sud će KONAČNO otpečatiti dokumenta o reditelju silovatelju

Pop kultura -

Okružno tužilaštvo Los Anđelesa kaže da se više neće protiviti objavljivanju transkripta sa suđenja Romanu Polanskom, kako bi se slučaj silovanja star 45 godina mogao ponovo ispitati.

Džordž Gaskon je saopštio da su promenili svoj stav i da će dozvoliti da se otpečate transkripti bivšeg zamenika okružnog tužioca Rodžera Gansona koji se tiču slučaja koji je zapanjio svet.

Roman Polanski
foto: Profimedia

Roman Polanski se izjasnio krivim za nezakonit seksualni odnos sa 13-godišnjom devojčicom u avgustu 1977. godine, ali zatim je pobegao iz SAD u Francusku pre izricanja presude. Od tada živi u inostranstvu.

Gaskon je sada rekao da je odluka doneta nakon pisma Samante Gajmer, žrtve u ovom slučaju. Ona je imala 13 godina kada ju je Polanski seksualno zlostavljao.

Kancelarija tužilaštva objavila je pismo koje je primila od Gajmerove 20. juna, u kome je ona tražila da se transkript otpečate i da kancelarija ponovo razmotri slučaj i sprovede novu istragu.

SAD, Silovanje, Optužbe, Roman Polanski
foto: Profimedia

- Ovaj slučaj su sudovi opisali kao jednu od najdugovječnijih saga u istoriji krivičnog pravosuđa Kalifornije. A kancelarija tužioca se godinama borila protiv objavljivanja informacija koje žrtva i javnost imaju pravo da znaju – objasnio je novu situaciju Gaskon.

Nakon pažljivog razmatranja želja žrtve, kancelarija novog tužioca je utvrdila da je u interesu pravde da pristane na otpečaćenje ovih transkripata. Gaskon je dodao i da Polanski, poznat po filmovima kao što su "Pijanista" i "Kineska četvrt", i dalje beži od pravde i da bi trebalo da se preda Višem sudu okruga Los Anđelesa i prisustvuje izricanju presude.

Šeron Tejt, Roman Polanski
foto: Profimedia

Polanski je poznat i po tome što je bio oženjen glumicom Šeron Tejt pre njenog krvavog, nezapamćenog ubistva od strane kulta porodice Čarlsa Mensona 1969. godine.

Kurir.rs/breakingnews.ie

Bonus video:

00:19

MIKA ALEKSIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Reditelj optužen za silovanja prvi put se oglasio iz KUĆNOG PRITVORA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track