IZGLEDAĆETE SAVRŠENO I NA VRUĆINI! Žene su poludele za maskom za kosu od OVE namirnice, evo kako da je sami napravite (RECEPT)
Foto: Shutterstock

pun pogodak

IZGLEDAĆETE SAVRŠENO I NA VRUĆINI! Žene su poludele za maskom za kosu od OVE namirnice, evo kako da je sami napravite (RECEPT)

Žena -

Važan deo svakodnevne, uobičajene nege žene je i briga o kosi, ali na vrućini, ma koliko se trudile, najlepši ukras dama brzo gubi na privlačnosti i postaje neuredan.

Posebno je vlasnicama slabije kose na visokim temperaturama teško da je ukrote i stilizuju.

Kosa
foto: Shutterstock

Posao će vam olakšati ako na neposlušne vlasi stavite masku od jaja!

Njena dobra strana neće se ogledati samo u vašem novom, boljem izgledu. Odličan je izbor jer možete sami da je napravite u udobnosti svoje kuhinje, a za manje od pola sata uverićete se da će ova supernamirnica napraviti pravo čudo – zaista ćete izgledati savršeno!

S domaćom maskom od jaja možete da transformišete samo pramenove, kako vam je volja. Možete i celu frizuru koja vam krasi lice da podignete na viši nivo jer ova jeftina alternativa, uverićete se, slobodno može da se takmiči sa skupim kupovnim maskama, a neke od njih i da pobedi.

kosa, nega kose
foto: Shutterstock

Maske za kosu od jaja sadrže puno proteina koji su veoma korisni za vašu kosu. Popravljaju oštećenja vlasišta, a žene širom planete tvrde i da mogu da zaustave gubitak kose. Pokazalo se i da upotreba maske za kosu od jaja čisti kožu glave od viška ulja, jača kosu, podstiče njen rast i bori se protiv peruti. Bogata hranljivim materijama, pre svega vitaminima A i E i biotinom, maska će učniti i da vaša kosa izgleda gušće i zdravije.

Preporučuje se da masku koristite na vlažnoj kosi, a rasporedićete je prstima ili prigodnom četkicom. Zatim ćete pročešljajti smesu kroz kosu češljem sa širokim zupcima ili malom četkom za kosu i ostavite da stoji na kosi 20 minuta.

Neke pripadnice lepšeg pola koriste jedno celo jaje, neke samo belance jer sadrži većinu proteina. Najpopularniji je ovaj recept, evo kako ćete sami da napravite masku za kosu od jaja i kako treba da je upotrebite:

maska za kosu
foto: Shutterstock

• Pomešajte dva (2) ili tri (3) cela jaja sa dve (2) do tri (3) kapi limunovog soka, što će pomoći da se smanji miris sveže razbijenih jaja.

• Umutite smesu dok ne postane penasta.

• Nanesite umućenu smesu na kosu, najbolje prstima kojima ćete je utrljati od kože glave do vrhova vlasi, a možete i mekom četkom.

• Pokrijte namazanu kosu kapom za tuširanje (ili bilo čime što je prigodno i imate pri ruci) i ostavite da maska deluje 20 minuta.

maska za kosu
foto: Shutterstock

• Isperite hladnijom vodom glavu, nemojte vrućom jer to može uzrokovati da se jaja, bez obzira što su umućena, zgrudvaju u kosi pa ćete ih teže odstraniti.

• Kad ovo obavite, šamponirajte i negujte kosu kao i obično.

Ova maska za kosu je veoma bezbedna jer ne sadrži hemikalije kao brojni gotovi proizvodi. Jedino ne bi trebalo da je koriste dame koje su alergične na jaja.

Kurir.rs

Bonus video:

08:58

ZA NJU JE ŽIVOT NEPREKIDNA BORBA: Lidija je bokser, pisac, frizer, a evo kako pomaže deci OBOLELOJ od raka! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track