PILEĆA MUĆKALICA SA KROMPIROM: Sastojci su pristupačni i malo plićem džepu, a UŽIVAĆETE U KRALJEVSKOJ GOZBI! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Izdašan ručak

PILEĆA MUĆKALICA SA KROMPIROM: Sastojci su pristupačni i malo plićem džepu, a UŽIVAĆETE U KRALJEVSKOJ GOZBI! (RECEPT)

Žena -

Kad saberete sve troškove, potrošićete 500 dinara, ali od ovog jela nama svima bliskog ukusa možete da nahranite najmanje četiri duše. Biće i za repete!

Evo originalnog recepta naših kafanskih majstora za PILEĆU MUĆKALICU SA KROMPIROM:

Sastojci:

  • 1 pile (1.5 kg)
  • 1/2 kg paradajza
  • 1/2 kg krompira
  • 2 crvene paprike
  • 1 zelena paprika
  • 1 žuta paprika
Pijaca, Paprike
foto: Zorana Jeftić
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1/2 l kokošijeg bujona
  • 3 lovorova lista
  • 2 velike kašike ulja
  • 1 ljuta paprika (po želji)
  • so, biber
Piletina
foto: Profimedia

Priprema:

  1. Očistite pile i izrežite na manje komade.
  2. Očistite i naseckajte crni i beli luk, a paprike operite i izrežite na kockice, krompir na polutke.
  3. Operite paradajz, a možete da kristite i konzervu pelata koje treba da ocedite, pa ga izrežite na manje komade.
  4. U dubljoj šerpi zagrejte ulje, dodajte komade piletine i pržite ih sa svih strana desetak minuta, pa izvadite na stranu i posolite po želji.
  5. U masnoću od prženja dodajte iseckani crni i beli luk i pržite na umerenoj temperaturi minut – dva, uz mešanje, pa sipajte kockice paprika i sve zajedno pržite dok malo ne omekšaju.
  6. Kada paprike omekšaju, stavite paradajz i ako volite iseckanu ljutu papričicu, lovorov list, vratite unutra piletinu, ulijte kokošji bujon, poklopite i kuvajte na umerenoj temperaturi oko 45 minuta.

Kurir.rs

Bonus video:

01:43

Recept za teleće šnicle u limun sosu sa taljatelama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track