AKO ŽELITE NAJBOLJE HIDRIRANJE TELA UPAMTITE OVO: Ulje je ZAKON, ali na MOKROJ KOŽI, evo i zašto
Foto: Shutterstock

STARa DOBRa nega

AKO ŽELITE NAJBOLJE HIDRIRANJE TELA UPAMTITE OVO: Ulje je ZAKON, ali na MOKROJ KOŽI, evo i zašto

Žena -

Ako već niste, isprobajte ove preparate. Osim što ćete uživati u svilenom tenu, uštedećete na ostalim sredstvima za negu.

Leti često na damama vidimo preplanulu kožu koja veoma sija i izgleda zdravo i lepo. Često su za to zaslužna specijalna ulja namenjena za dnevnu upotrebu, neka u sebi imaju i sitne šljokice koje pojačavaju sjaj.

Međutim, ovaj put želimo da govorimo o uljanim preparatima koji se mogu naći u svakoj drogeriji, koji nisu skupi, a fenomenalni su za negu tela. Zahvaljujući njima, dobija se najsvilenija i najmekša koža.

Ulje za telo
foto: Shutterstock

Ulje za telo prepuno je vitamina i hranljivih materija, dobro je protiv upala, ima antioksidantna svojstva a njegov miris deluje i kao aromaterapija. Postoje takozvana suva ulja s manjom količinom biljne masnoće, kao i ona teža, masnija.

Prva se preporučuju masnijoj koži a druga suvljoj. Mnoge žene ulje za negu koriste samo zimi, obično nakon večernjeg tuširanja pred spavanje, kako bi koža tokom noći lagano upila masnoću. Međutim, ulje može da se koristi i leti. Odgovara svakom tipu kože, a nećete pogrešiti ni ako ga stavljate tokom dana. Tajna je u načinu njegovog nanošenja.

Losion za telo
foto: Profimedia

KAKO SE PRAVILNO KORISTI

Ako ulje za telo stavite na kožu koju ste nakon tuširanja obrisali peškirom, nedostatak vode na telu učiniće da se ono duže upija i zato žene izbegavaju ovaj način hidriranja. Međutim, ovo je ključ svega i ono što treba da se zapamti: ulje se nanosi na mokru kožu i laganim utrljavanjem gubi se osećaj masnog a dobija predivna mekoća. Mokra koža daje ulju vodenu komponentu.

Najbolje je to učiniti odmah nakon tuširanja, dok ste mokri od vode (ne brišete se peškirom). Kako se ona bude sušila, tako će se i ulje zajedno s njom lepo upijati.

ČUVAJU PREPLANULI TEN

Takođe je preporučljivo koristiti i uljane kupke, mnogo manje su agresivne od običnih, a u isto vreme imaju efekat nege. Slobodno odaberite ulje koje odgovara vašem ukusu, paleta mirisa je zaista velika. Možete da mirišete kao beba, ali i da odišete egzotičnim dahom Istoka.

Losioni i mleka za telo sastoje se od oko 65 odsto vode i 35 odsto ulja koji su već pomešani i zato se relativno brže i lakše osuše na koži. Zato je način nanošenja ulja na mokro telo idealan da se se istovremeno koža nahrani dobrim uljanim sastojcima i zajedno s njima osuši.

mleko, pekmez, ulje za sunčanje, sunce, zaštita
foto: Shutterstock

U poređenju s losionima i kremama koje se brzo troše jer se stavljaju na čitavu površinu suvog tela, dovoljno je samo dva do tri puta naprskati ulje na određene delove mokre kože (ili ga staviti na dlanove) i nežno utrljati. Ono zato traje duže od ostalih načina hidriranja pa ne samo da koži daje svilenkast sjaj već je i isplativije.

Ulje za telo
foto: Shutterstock

SAČEKATI DA SE OSUŠI

U letnjoj sezoni, kad je ten preplanuo, ulja pokazuju svoja blagodetna svojstva. Kako imaju i protivupalno dejstvo, smiruju vrelinu kože i hidriraju njen dublji sloj. Treba samo da se naviknemo da budemo strpljivi dok se voda pomešana sa uljem ne osuši. To ne traje dugo, već nekoliko minuta, a odmah ćemo videti učinak.

Kurir.rs/Lena/Lj.J.

Bonus video:

01:41

DRUG ME JE ZATVORIO, UKOČILA SAM SE! Psihoterapeut za Kurir TV o potresnim ispovestima žena koje nisu znale da su SILOVANE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track