PRAKTIČANO I JAKO SREDSTVO: Evo šta sve možete da očistite samo JEDNOM TABLETOM za mašinu za pranje sudova
Foto: Profimedija

SAVETI

PRAKTIČANO I JAKO SREDSTVO: Evo šta sve možete da očistite samo JEDNOM TABLETOM za mašinu za pranje sudova

Žena -

Tablete za mašinu za sudove napravljene su tako da se mogu nositi s tvrdom vodom, mrljama i masnoćom iz hrane pa ne iznenađuje da ih mnogi upotrebljavaju i za čišćenje drugih predmeta u kući.

Znate li što se sve možete očistiti samo jednom tabletom?

Rerna

Uvek je teško očistiti ostatke hrane, pogotovo ako je reč o unutrašnjosti rerne. Upotrebite tabletu za mašinu za sudove rastvorenu u toploj vodi kako biste s lakoćom izribali staklo i vrata rerne i vratili joj stari sjaj.

rerna
foto: Profimedia

Lonci i posude

Na isti način na koji deluje na vratima vaše rerne, tableta za mašinu za sudove s lakoćom čisti zagorele tiganje.

Mrlje od kafe i čaja

Ako se kafa može upotrebiti za bojanje tekstila, verujte da će učiniti isto velikom broju šaljica ako ih odmah ne isperete. Mrlje nije lako ukloniti i može se činiti da će tu i ostati, ali sve što je potrebno jeste topla voda (napunite posudu do 3/4) i tableta za mašinu za sudove. Nakon sat vremena trebalo bi da možete da isperete sve mrlje vrućom vodom. Isprobajte ovaj praktični trik i s vazama za cveće, bokalima i flašama.

šolja, čaj, Kesica
foto: Profimedia

Kanta za smeće

Kante za smeće su odvratne, a ne bi trebalo da budu takve. Brisanjem ostataka hrane koji se raspu po poklopcu ili nađu put do dna kantu ćete održati relativno čistom, ali dobro je dubinski je očistiti barem dva puta godišnje. Najlakši način da to učinite je da napunite kantu što je više moguće toplom vodom i ubacite tabletu. Sačekajte prvo da se otopi, a zatim sačekajte još sat vremena pre ispiranja vrućom vodom.

Sudopera

Neverovatno je kako se brzo dno vaše sudopere može zaprljati. Ogrebotine od lonaca i tiganja i promena boje zbog tamnih tečnosti učiniće čak i najčistiju sudoperu da izgleda prljavo. Samo pustite malo tople vode i utrljajte tabletu po zidovima sudopere. Nakon nekog vremena, isperite je toplom vodom.

sudopera, žena, limun, sudjer
foto: Shutterstock

WC šolja

Kad dođe vreme da se pozabavite kupatilom, počnite tako što ćete baciti tabletu u WC šolju. Zatim očistite umivaonik, podove i tuš, a WC ostavite za kraj. Na taj način tableta će imati vremena da se malo otopi i ribanje WC šolje trebalo bi da bude jednostavno. Takođe, možete koristiti tablete za čišćenje mrlja koje je ostavila tvrda voda.

(Kurir.rs/ Klix.ba)

Bonus video:

02:13

Vladica Stanković ukanja leglo stršljena sa krova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track