MISTERIJA JE KONAČNO REŠENA: Zašto isti parfem različito miriše na vama i na vašoj prijateljici, nećete verovati koji je RAZLOG!
Foto: Profimedija

STRUČNJAK OTKRIO

MISTERIJA JE KONAČNO REŠENA: Zašto isti parfem različito miriše na vama i na vašoj prijateljici, nećete verovati koji je RAZLOG!

Žena -

Stručnjaci za parfeme davno su rekli kako parfem sasvim drugačije miriše na papirnim testerima nego na koži. Upravo zbog toga vrlo je važno da pre kupovine isprobate miris na koži.

Stručnjak za parfeme Majkl Donovan otkrio je da određeni tipovi kože imaju različita svojstva kad su u pitanju mirisi. Iako ne postoje naučna istraživanja o tome zašto određeni miris reaguje drugačije na svakoj osobi, ova zapažanja su proizvod Donovanovog višegodišnjeg iskustva i rada s parfemima i klijentima.

Naime, Donovan kaže da pH ravnoteža kože, koja se razlikuje od osobe do osobe, može da promeni način na koji parfem miriše. On savetuje upotrebu gelova za tuširanje namenjenih osetljivoj koži koji će držati pH vrednost optimalnom. Takođe, na miris može uticati čak i vaša ishrana, ali i hormoni.

parfem
foto: Shutterstock

Naime, kad nivo estrogena padne, brže ćete se zagrejati i malo više znojiti, a to će zauzvrat uticati na vaš parfem.

Jedno istraživanje pokazalo je da ljude privlače mirisi koji odgovaraju njihovom prirodnim mirisu tela. Ako imate "normalan" tip kože (ne suvu ili masnu), većina parfema će na vama mirisati kao što miriše na testerima, ali morate da znate da vaš pH, hormoni i ishrana mogu uticati na aromu tokom meseca.

Masna koža - Ako imate masnu kožu, gornje note parfema će se duže zadržati, ali takođe, mogu da se prenaglase određeni elementi parfema. Prema mom iskustvu, slatke note mogu biti prejake na masnoj koži. Voćne, s druge strane, mogu biti neverovatne. Note koje bi jednostavno nestale na suvoj koži mogu biti predivne na masnoj - objasnio je Donovan. Dakle, masna koža naglašava mirise.

Parfem, Stock
foto: Stock

Suva koža Suva koža traži jače mirise s čvrstom bazom kako bi se duže zadržali.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:37

Kristijan Golubović uzima parfeme sa police u tržnom centru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track