KOLIKO PUTA MESEČNO MUŠKARCI TREBA DA DOŽIVE VRHUNAC? Naučnici tvrde: Ako stigne ovaj BROJ može da spreči razvoj OPASNE BOLESTI!
Foto: Shutterstock

da li prelazite tu cifru?

KOLIKO PUTA MESEČNO MUŠKARCI TREBA DA DOŽIVE VRHUNAC? Naučnici tvrde: Ako stigne ovaj BROJ može da spreči razvoj OPASNE BOLESTI!

Žena -

Stručnjaci odavno ističu koliko je ejakulacija za muškarce zdrava, a mnogobrojna istraživanja otkrila su da određen broj ejakuliranja na mesečnom nivou može da smanji rizik od pojave raka prostate.

Istraživači sa Harvarda objavili su studiju koja je otkrila da povećanje broja seksualnih aktivnosti, bilo sa partnerom ili samostalno, može da pomogne u smanjenju rizika od dobijanja raka prostate.

Seks, Orgazam
foto: Profimedia

Istraživači su posmatrali seksualne navike 32.000 muškaraca, nakon čega su otkrili da su oni koji su skloniji većem broju ejakulacije, imali smanjenu šansu da obole od raka prostate.

Kako prenosi "Mondo", analizom je utvrđeno da bi muškarci trebalo u toku meseca da ejakuliraju 21 put, te da su oni koji su najmanje 21 put ejakulirali, imali 33 odsto manji rizik za obolevanje od raka prostate. Međutim, istraživači su naglasili da ejakulacija neće biti spasitelj za rak prostate.

- Otkrili smo da muškarci koji su prijavili veću učestalost ejakulacije u odnosu na nižu učestalost ejakulacije u odraslom dobu, imaju manju verovatnoću da će im naknadno biti dijagnostikovan rak prostate. Ova velika studija pruža najjače dokaze do sada o blagotvornoj ulozi ejakulacije u prevenciji raka prostate - rekao je autor studije.

Seks, Orgazam
foto: Profimedia

Ovo inače nije prva studija koja je povezala masturbaciju sa smanjenim rizikom od kancera. Do istog zaključka su došli i australijski naučnici 2003. godine.

Rak prostate je najčešće maligno oboljenje kod muškaraca u Evropi i SAD, a u Srbiji se godišnje postavi dijagnoza u čak 3.000 slučajeva. Tumori prostate nisu najčešći uzročnik smrti od maligniteta, iako su vrlo učestali, a sa produženjem životnog veka i poboljšanjem dijagnostičkih procedura otkriva se sve veći broj bolesnika sa ranim stadijumom bolesti.

(Kurir.rs/Mondo)

Bonus video:

05:30

SVET U ŠOKU, RONALDO UBRIZGAVA BOTOKS U PENIS! Urolog otkrio za koliko cm se polni organ UVEĆA nakon ove procedure

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track