VOĆKA KAO POSLASTICA: Mandarina ima malo kalorija, puno vitamina, ukusna je i pomaže kod smanjenja stresa
Foto: Shutterstock

SAVRŠENA

VOĆKA KAO POSLASTICA: Mandarina ima malo kalorija, puno vitamina, ukusna je i pomaže kod smanjenja stresa

Žena -

Mandarine su bogate vitaminom C, štite naš imunitet u sezoni prehlada, pomažu nam u održavanju vitke linije i jako su ukusne.

Mandarina za vitku liniju Kao idealna namirnica za jačanje imuniteta i vitku liniju preporučuje se i mandarina koja je sastavom slična pomorandži: obiluje vitaminima C i A, folnom kiselinom i kalijumom, a tu su i vitamini B grupe, kalcijum, magnezijum, cink, bakar i gvožđe.

Struk, Obim Struka, Mršavljenje
foto: Profimedia

Snižava loš holesterol Istraživanja su pokazala da koža mandarina sadrži hranjive sastave koji snižavaju "loš holesterol".

Sprečava gojaznost Istraživanjima je otkriveno kako hranjiva materija skrivena u mandarinama sprečava gojaznost, nudi zaštitu od dijabetesa tipa 2 i ateroskleroze. Reč je o bolestima koje su odgovorne za pojavu srčanog, ali i moždanog udara.

Mandarina
foto: Profimedia

Popravlja raspoloženje Verovali ili ne, mandarine mogu da poprave vaše raspoloženje, tvrde iz Klinike Mayo. Miris mandarine pomaže kod stresa, depresije i teskobe. Ako imate loš dan i želite se osećate opuštenije, pokušajte s mandarinama!

Teže mandarine su bolje Kod kupovine mandarina birajte one teže jer sadrže više vode i soka. Kako ne bi izgubile vredne nutrijente, mandarine držite podalje od direktnog svetla.

(Kurir.rs/Faktor.ba)

Bonus video:

01:50

40 DANA SE BORILA SA KORONOM, PA OTKRILA! Ovo voće je SPAS za ceo organizam (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track