BILA SAM NA VIŠE OD STO LJUBAVNIH SASTANAKA: Evo koje sam LEKCIJE naučila! Ništa nije onako kako smo mislili!
Foto: Profimedia

PODELILA ISKUSTVO

BILA SAM NA VIŠE OD STO LJUBAVNIH SASTANAKA: Evo koje sam LEKCIJE naučila! Ništa nije onako kako smo mislili!

Žena -

Lindsi Tajgar, američka novinarka i urednica, donedavno je bila na mnoštvu ljubavnih sastanaka. Išla je na razne sastanke - brze, grupne, susrete i još mnogo toga. Nije zabeležila tačan broj, ali kako sama kaže, otišla je na najmanje 100 prvih sastanaka, ako ne i više, u poslednje četiri godine.

Nekolicina se pretvorila u veze od šest nedelja do dva meseca koje nisu bile baš značajne, ali nisu bile ni ležerne. Koliko god je to obeshrabrilo jer priznaje, nije imala puno sreće sa izlascima u svojim dvadesetim, naučila je toliko toga o sebi, o muškarcima, o tome šta želi, o romantici i o tome čemu se nada u svojoj budućnosti.

Podelila je šta je nakon "sto" prvih sastanaka naučila o njima.

muvanje, flert, par, restoran, dejt, sastanak, osmeh, crveno, crvena haljina, paž
foto: Profimedia

1. Svi mi želimo ljubav

Zaista je lako reći da je jedino što muškarci žele - seks. Lakše ih je sve nazvati ološima koji uvek traže sledeću akciju umesto nečeg ozbiljnijeg. Ponekad je to čini ogorčenom, ali tad pokušava da se seti da, na kraju, većina ima isti zajednički cilj - ljubav. Muškarci se žale na loša iskustva sa sastanaka i priče o neuzvraćenoj ljubavi, baš kao i žene.

2. Ne možeš da veruješ ničemu što dečko kaže na prvom sastanku

I to ne zato što bi mogao da bude lažljivac koji se fokusira na zavođenje.

- Ne mogu vam reći koliko je muškaraca na prvom i drugom sastanku govorilo o budućnosti kao da je to zagarantovani put kojim krećemo. Muškarci su pričali o venčanju, drugi su spominjali kako su naši rodni gradovi tako blizu da bismo mogli lako da provodimo praznike i posećivati obe porodice - kaže Tajgar.

Muškarci sanjaju o budućnosti baš kao i dame, ali ponekad se radi o pukom maštanju od samog početka. Te izjave i planovi ne znače ništa ako nema nastavka, stoga se nemojte previše nadati.

Kafa, par, veza, Momak i devojka, Ljubav
foto: Profimedia

3. Ne postoje "pravila" za prvi sastanak osim da odložite telefon

Iako prilično često piše o sastancima, nikad ne čita one članke koji tačno govore kada, gde, zašto i kako nekome poslati poruku nakon što ste imali sjajan sastanak. Iskušenje je uvek tu da "prerano" pošaljete poruku jer stvarno želite da cidite ima li taj prvi susret mogućnost da bude nešto više. I premda je svaka veza drugačija i ne postoji opšte pravilo koje bi trebalo da sledite, generalno govoreći, muškarci koji su zainteresovani za vas neće oklevati da se jave.

Što je duže izlazila, to je više naučila da manje šalje poruke i dozvoli im da je "progone". Možda je to arhaičan i staromodan način, ali izaziva manje teskobe kada ne lebdi nad telefonom i pita se da li je poruka koju sam poslala "previše".

4. Ne brinite da ćete biti "previše"

Previše koketno, prebrzo, previše iskreno..., šta god da jeste, budite to na prvom sastanku. Ako vam se, na primer, ne sviđa taj restoran u centru grada, mnogo je moćnije reći da vam se ne sviđa to mesto, nego se složiti sa svime što on kaže. Dugo se brinula hoće li se složiti s potencijalnim romantičnim partnerom, a sada kaže kako se oseća i ne boji se da se s bilo čim ne složi. I sada su razgovori zanimljiviji, sastanci idu bolje.

veza, par, muško-žensko prijateljstvo, sastanak, dejt
foto: Profimedia

- Samopouzdanija sam i veza je jača kad se to dogodi jer sam verna sebi - ističe.

5. Čak i ako niste potpuno oduševljeni njime, isplati se otići na drugi sastanak

Nekad je mislila da ako od početka ne oseti one "leptiriće" u stomaku da je to je gubitak vremena. Ali istina je da nakon dosta prvih sastanaka, svi počnu da izgledaju kao intervjui.

Ako je prvi sastanak prošao dobro i ne bi mogla da se odluči da li želi da ga ponovo vidi, odlučila bi da mu da još jednu priliku. Otkrila je da duboko u sebi zna kada apsolutno ne želi nekoga ponovo da vidi, ali ako nije sigurna, daje još jednu priliku.

par, veza, dejt, prvi dejt, sastanak
foto: Profimedia

6. Niste dužni da uzvratite osećanja

Lako je upasti u razmišljanje da su muškarci u prednosti. Na neki način, jesu. Mogli bi da izađu s kim god ko pristane da izađe s njima kad god žele. Ali možete i vi.

Trebale su joj godine da shvati da to što se ona nekome sviđa ne znači da i on njoj mora da se svidi zauzvrat. To je njen izbor.

7. Ne izlazite iz "straha"

Iako je pomalo izbezumljena što je većinu svoje odrasle dobi provela sama, pitajući se gde će biti za tri, pet ili sedam godina i hoće li sve te vizije srećnog braka i dece uspeti, ipak ima više vere nego straha u srcu, i veruje da je biti samac bolje nego biti u lošim vezama ili brakovima.

Zbog toga često sastanci deluju panično i zastrašujuće, umesto da budu zabavni i privlačni, kao što bi trebali da budu. Neka ti strahovi dođu, jer hoće, nakon nekog vremena, ali onda ih treba pustiti. Umesto toga odaberite nadu, savetuje Tajgar.

par, veza, piknik, sastanak, dejt
foto: Profimedia

8. Nikada ne odustaj od ljubavi

- Kad bih sada mogla da platim da mog budućeg supruga dostave na moja vrata, ne bih dva puta razmišljala o plaćanju usluge. Prilično je mala verovatnoća da će onaj za koga ću se udati umarširati do mog stana pa se zato, čak i kad mi se ne da, trudim da radim stvari koje volim - kaže Lindsi.

Zato izlazi s prijateljima, ide da boksuje ili trči, posećuje lokalni pab ili upiše kurs koji je zanima. I iako se možda ne čini mnogo, to je način koji je podseća da ne odustaje. Možda ne traži uvek aktivno sastanke, ali živi svoj život najbolje što može i otvorena je za ono što sledi.

9. Najveća tajna sastanaka je "živeti"

Postoje trenuci kada nazove mamu u smešnom, potpuno detinjastom napadu plača i razbesni se dok ona pokušava da je poduči da bude pozitivnija i puna nade u vezi s izlascima.

- Vidim svoje prijatelje kako preduzimaju korake u svojim životima, ulaze u dugoročnu vezu, vere se i dobijaju decu. I pitam se šta radim pogrešno jer ja još nisam - dodaje.

par, veza, sastanak, dejt, smeh
foto: Profimedia

Za razliku od pronalaženja posla iz snova ili štednje za nešto što stvarno želite, ne možete dovoljno da radite ili "budete nešto" da bi se partner iz snova pojavio. Ali ono što možete da uradite kako biste sastanke učinili prijatnijim, kako biste imali više strpljenja i bili najbolji što možete jeste da živite svoj život.

Radite stvari koje vas usrećuju, idite na putovanja koja vam otvaraju um, razgovarajte s ljudima koji vas zanimaju, budite znatiželjni o svetu oko sebe, budite ljubazni prema sebi i naučite da volite svako iskustvo, koliko god bilo teško ili naizgled beskrajno, prenosi YourTango.

- Bez onih muškaraca koji se nisu pojavili, koji mi nisu odgovarali, kojima se nisam sviđala, koji nisu želeli nešto ozbiljno, koji su samo pokušavali da spavaju sa mnom, koji me nikad nisu nazvali, danas ne bih bila ovo što jesam. Zahvaljujem im jer me približavaju mom poslednjem prvom sastanku s nekim ko je bio vredan svih onih pića i bučnih barova - istakla je Tajgar.

(Kurir.rs/ 24sata.hr)

Bonus video:

02:50

MUVALI SU ME MOĆNICI IZ SAMOG VRHA! Starleta otvorila dušu: On me je kontrolisao konstantno, a evo ko NAJBOLJE VODI LJUBAV!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track