SVE ŠTO NAM JE POTREBNO PRED ZIMU: Ove čajeve smo čekali, gubljenje kilograma nikad nije bilo lakše
Foto: Profimedia

RECEPTI

SVE ŠTO NAM JE POTREBNO PRED ZIMU: Ove čajeve smo čekali, gubljenje kilograma nikad nije bilo lakše

Žena -

Želite da skinete višak kilograma na prirodan način? Čaj za mršavljenje je pravo rešenje za vas, a ono što sledi je spisak najboljih.

Možete da izaberete jedan od čajeva koji će vam najviše odgovarati i uz samo par šoljica dnevno postići ćete vidljive rezultate. Uz ispijanje čaja preporučuje se lagana dnevna šetnja ili neki drugi oblik lagane aktivnosti.

Čaj od koprive za mršavljenje Evo i jedne široko rasprostranjene biljke kod nas koja vam može pomoći da smršate. Čaj od koprive možda ne topi masne naslage, ali pomaže da se organizam očisti od metaboličkog otpada. Smanjenje metaboličkog otpada kroz limfni isistem omogućava organizmu da bolje i energičnije radi, a onda je i potrošnja kalorija bolja.

čaj, Kopriva
foto: Profimedia

Kako se koristi čaj od korpive za mršavljenje? Da biste pripremili čaj od kopive potrebno je da kašiku čaja od lista koprive prelijete vrelom vodom. Ostavite 10 minuta, pa pijte. Onako usput, čaj od koprive je odličan i protiv celulita.

Čaj od peršuna za mršavljenje A kada smo kod biljaka koje su uveliko odomaćene kod nas, onda ne smemo da zaobiđemo prednosti koji nudi peršun za mršavljenje. Možete od njega napriviti i neki smuti, a možete i odličan čaj za mršavljenje. Čaj od peršuna deluje tako što pomaže da izbacite višak vode iz organizma. Nije nešto što treba dugoročno da pijete, već samo par dana dok ne eliminišete problem. Recimo, odvojite jedan vikend za konzumiranje čaja od peršuna. Izbacivanjem vode izbacićete dosta toksina, ali i izgubiti na težini i to vrlo brzo.

šolja, voda, Limun, Med, Peršun
foto: Shutterstock

Kako se priprema čaj od peršna za mršavljenje? Jednu kašiku listova peršuna prelijete sa 2 dl vrele vode. Ostavite da ostoji, dodajte malo limuna i pijte bez zaslađivanja. Nemojte ga piti duže od 3 dana jer prečestim mokrenjem koje izaziva možete narušiti stanje i ravnotežu elektorilita u organizmu i srozati krvni pritisak.

Crni čaj za mršavljenje Crni čaj ima neznatnih razlika u sastavu. Prave se od istog lišća, ali je razlika u procesu obrade. Flavonoidi prisutni u čaju su ti po kojima se crni čaj razlikuje od zelenog, a upravo oni obećavaju da ćete izgubite višak kilorgama.

crni čaj
foto: Profimedia

Na koji način deluje crni čaj za mršavljenje? Digestivni enzim lipaza se umanjuje konzumacijom crnog čaja. Ovaj enzim pomaže varenje masti. Kako se one slabije vare zbog nedostatka lipaze, masti bivaju izbačene iz organizma pre nego apsorbovane.

(Kurir.rs/Najžena)

Bonus video:

01:42

ČAJ KOJI RASTE SAMO NA RTNJU: Afrodizijak, dobar za disanje, raspoloženje (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track