Iako je leto godišnje doba rezervisano za pripremu domaćeg sladoleda, svakako isprobajte i ovaj u jesenjoj verziji sa bundevom.

Sladoled je uvek dobar izbor kada nam se jede nešto slatko, a sada imte priliku da probate nešto potpuno dugačije.

bundeva-shutterstock-562895437-1.jpg
Shutterstock 

Sastojci:

  • šoljica meda
  • dve šolje mleka
  • šolja slatke pavlake
  • šolja pirea od bundeve
  • dve kašičice cimeta

Priprema:

  1. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
  2. U drugoj činiji mikserom umutiti med, pire od bundeve, mleko i cimet.
  3. Dodajte umućeni šlag i sve dobro sjediniti.
  4. Staviti u zamrzivač da se sladoled ohladi i stegne, pa poslužiti.

(Kurir.rs/Najžena)

Bonus video:

02:43
SLADOLED OD KREMPITE! Subotičanin prvi u Evropi napravio zanimljiv ukus u NAJSTARIJOJ poslastičarnici u zemlji Izvor: Kurir televizija