TRIK ZAHVALJUJUĆI KOM ĆETE UMANJITI RAČUN ZA STRUJU! Dovoljno je da uradite ovo na BOJLERU i smanjićete potrošnju i propadanje!
Foto: Shutterstock

pomoći će vam

TRIK ZAHVALJUJUĆI KOM ĆETE UMANJITI RAČUN ZA STRUJU! Dovoljno je da uradite ovo na BOJLERU i smanjićete potrošnju i propadanje!

Žena -

Pregrevanje vode, na 75 ili čak 85°C, je nepotrebno i izaziva veću potrošnju električne energije, ali i brže propadanje bojlera i stvaranje kamenca.

Urađaji poput bojlera nazivaju se energetski vampiri jer neprestano troše energiju, a prema nedavnoj studiji "British Gas-a", mogu da budu odgovorni za 23 odsto električne energije koja se troši u domaćinstvu.

bojler
foto: Shutterstock

Za većinu uređaja najpristupačnije rešenje je da ih držite isključene iz struje dok se ne koriste, a evo kako možete da ''ukrotitie" električni bojler.

Za samo jedan sat rada bojler snage dva kilovata potroši dva kWh. Ako bojler svaki dan radi dva i po sata, mesečno potroši ukupno 150 kWh. Na većini bojlera je temperatura unapred nameštena, ali da biste uštedeli, termostat bojlera podesite na ekonomično grejanje, odnosno na temperaturu između 50 i 60°C.

(Kurir.rs/Alo)

Bonus video:

01:40

ŠTEDITE ELEKTRIČNU ENERGIJU: Dragoceni saveti kako da vam računi za struju uvek budu minimalni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track