ŠOK SNIMAK IZ ŠKOLE KRUŽI MREŽAMA! Roditelji gledaju i NE VERUJU SVOJIM OČIMA: Iz ovog BIZARNOG razloga deca nemaju uslove da uče!
Foto: Printscreen Ttiktok

JEZIVO

ŠOK SNIMAK IZ ŠKOLE KRUŽI MREŽAMA! Roditelji gledaju i NE VERUJU SVOJIM OČIMA: Iz ovog BIZARNOG razloga deca nemaju uslove da uče!

Žena -

Osnovne škole u Češkoj se bore sa energetskom krizom na neobičan način. Na TikTok-u postoji video koji je snimio učenik tokom časa.

Deca su promrzla do kostiju i jedino što im je škola obezbedila su ćebad. Tokom nastave učenici su do ušiju umotani u ćebad. Dokaz je TikTok video koji pokazuje koliko je ozbiljna tema rasta cena gasa.

- Besplatna ćebad. Kad u školi nije toplo i škola bi radije kupila ćebad - napisala je učenica na snimku.

Ali komentari drugih potvrđuju da je ovaj pristup i dalje dobar.

- Nije fer, morao sam da donesem svoje ćebe - komentariše jedan student.

- Zabranili su nam da ponovo donosimo ćebad u školu. Ovde je još uvek vetrovito - kaže drugi.

Poznato je da cene energije rastu, škole štede na energiji i to se zaista vidi. Neki čak planiraju da se uopšte ne greju za zimu. Neke škole u ​​regionu Centralne Češke već računaju na mere uštede.

škola
foto: printscreen

- Već razgovaramo o rešenjima za uštedu, učionice će biti podešene na 20 °C. Predviđamo ograničavanje grejanja u hodnicima, ali u skladu sa higijenskim zahtevima. Van nastave ćemo smanjiti temperaturu na 14 °C - objašnajva direktor škole “Vaclav Havel”, Vlastimil Špinka

(Kurir.rs/Srbijadanas)

Bonus video:

02:28

ZAŠTO PLAĆAMO GREJANJE CELE GODINE? Gavrilović: Zakon kaže da treba da plaćamo samo ono što potrošimo, OVO JE DUŽNIČKO ROPSTVO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track