OBROK KOJI PUCA OD VITAMINA: Zapečeni karfiol, hrskav spolja, mekan iznutra, oduševićete se UKUSOM! (RECEPT)
Karfiol spada u grupu povrća koji sadrži pregršt hranljivih nutrijenata. Odličan je izvor vitamina C i folne kiseline, kao i izvor hranljivih vlakana i vitamina K.
Karfiol pruža mnogo mogućnosti za improvizaciju u kulinarstvu. Isprobajte recept za zapečen karfiol iz rerne.
Sastojci:
- 1 glavica karfiola
- 3 jajeta
- 1 dl mleka
- 1 dl jogurta
- 150 g kačkavalja
- so, biber
Priprema:
- Očistite i operite karfiol pa podelite na cvetove.
- Prokuvajte cvetove u slanoj vodi par minuta.
- Nakon toga obaren karfiol stavite u vatrostalnu posudu, pobiberite ga i prelijte mešavinom umućenih jaja, mleka, jogurta.
- Stavite u rernu da se peče oko 10 minuta. Potom izvadite i preko narendajte kačkavalj, vratite u rernu i pecite dok se kačkavalj ne otopi.
(Kurir.rs/Stvar ukusa)
Bonus video:
VUČIĆ NA SVEČANOSTI POVODOM OBELEŽAVANJA 30 GODINA SAVEZA VOJVOĐANSKIH MAĐARA: Danas nemamo veće prijatelje! Srbija je druga najbrže rastuća ekonomija