Ova salata je popularna na jugu Srbije i nezaobilazan je dodatak uz roštiljsko meso.

U nastavku pročitajte kako da je napravite sami kod kuće. Potrebno vam je svega nekoliko jednostavnih sastojaka koje lako možete nabaviti.

Biće i odličan dodatak slavskoj trpezi.

muti-sir-shutterstock-2160068625.jpg
Shutterstock 

Sastojci:

  • 500 g sira
  • 2-3 čena belog luka
  • ljuta tucana paprika
  • kašičica mlevene slatke paprike
  • maslinovo ulje
  • so
alevapaprika1494688849117053.jpg
Thinkstock 

Priprema:

  1. Izgnječite sir viljuškom, dodajte ljutu tucanu papriku i slatku mlevenu, a zatim i sitno seckani beli luk.
  2. Kad se masa ujednači, sipajte malo ulja pa ponovo promešajte.
  3. Stavite u frižider na nekoliko sati.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

02:07
KRALJICA NOVOGODIŠNJE TRPEZE: Kako da vam ruska salata uvek ispadne vrhunski (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: Kurir televizija