Paradajz čorba je čorba sa paradajzom kao primarnim sastojkom. Može se služiti topla ili hladna, a može se praviti na razne načine.
Može biti glatke teksture, a postoje i recepti koji sadrže delove paradajza, krema, pilećeg ili biljnog bujona, rezance, delove drugog povrća i ćufte.
Popularni prelivi za čorbu od paradajza uključuju pavlaku ili krutone. U nastavku pogledajte recept za paradajz čorbu koja se brzo sprema.
Sastojci:
- 500 ml paradajz soka
- so, biber, kocka za supu, svež peršun
- rezanca za supu
- pola glavice crnog luka
- ulje
- 6 čaša vode
Priprema:
- Na ulju prodinstati seckan crni luk. Dodati paradajz sok i vodu, pa kad počne da vri voditi računa jer se stvara pena koju treba skinuti.
- Ubacite kocku za supu, biber i još malo soli po potrebi.
- Pred kraju stavite rezanca i kada ona omekša čorba je gotova. Peršun stavite na kraju.
(Kurir.rs/Stvar ukusa)
Bonus video: