ZAMRZNITE PASTU ZA ZUBE I UŠTEDITE VREME I NOVAC: Evo kako vam sve ovo sredstvo može pomoći u kući
Foto: Profimedia

ODLIČAN TRIK

ZAMRZNITE PASTU ZA ZUBE I UŠTEDITE VREME I NOVAC: Evo kako vam sve ovo sredstvo može pomoći u kući

Žena -

Pored brige o oralnoj higijeni, pastu za zube možete koristiti i za mnoge druge stvari. Odlična je za čišćenje fuga, belih cipela ili srebrnog posuđa. Takođe ima efekat uklanjanja mrlja.

Neki ljudi je koriste kod ujeda insekata, iako je ova metoda kontroverzna jer može iritirati kožu i pogoršati upalu. Zanimljiv patent je upotreba smrznute paste za zube.

pasta za zube
foto: profimedia

Šta možete učiniti sa smrznutom pastom za zube? Iako je više ne možete koristiti za pranje zuba, biće odličana u uklanjanju neprijatnih mirisa sa daske za sečenje. Ako često pripremate ribu ili volite jela sa belim lukom, sigurno vam je ovaj problem poznat.

Dasku je teško temeljno očistiti, a iz nje je praktično nemoguće ukloniti intenzivne mirise. Nakon nekoliko upotreba, predmet je trajno prožet mirisom hrane koja se priprema. Svakako ne želite da sečete ništa drugo na njoj. Postoji rešenje - smrznuta pasta za zube. Ne samo da će ukloniti neprijatan miris, već će se dobro nositi i sa bakterijama koje predstavljaju veliki problem na daskama za sečenje.

daska za sečenje
foto: Shutterstock

Zbog lakše upotrebe, pastu iscedite, na primer u posude za led, a zatim je staviti u zamrzivač. Kada se masa stvrdne i postane bukvalno kamena, vaše kocke za čišćenje su spremne. Možete ih koristiti i za čišćenje đonova belih cipela, fugiranja u kupatilu, lavaboa, okova, pločica i mnogih drugih predmeta.

Smrznuta pasta se, naravno, prilično brzo topi u toplim rukama, pa je najbolje koristiti gumene rukavice.

(Kurir.rs/Najžena)

Bonus video:

00:21

IZJAVA DIREKTORKE MUZEJA GRADA BEOGRADA: Sve slike idu na čišćenje, a neke su za ozbiljnu restauraciju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track