NAGRAĐEN BORIS ISAKOVIĆ: Žiri odluku nije doneo JEDNOGLASNO! Nominovani bili Šerbedžija, Branko Kockica i Radmila Živković
Foto: AP Joel C Ryan, Damir Dervišagić, Dado Djilas, Dragana Udovičić

Dobričin prsten

NAGRAĐEN BORIS ISAKOVIĆ: Žiri odluku nije doneo JEDNOGLASNO! Nominovani bili Šerbedžija, Branko Kockica i Radmila Živković

Kultura -

Udruženje dramskih umetnika Srbije priznanje za životno delo Dobričin prsten za 2022. godinu dodelilo je Borisu Isakoviću.

Dramski umetnik i profesor glume iz Novog Sada, kako se navodi u saopštenju za medije, time je postao 35. laureat ovog najvišeg glumačkog pozorišnog priznanja u našoj zemlji.

Boris Isaković
foto: Kurir

- U konkurenciji za nagradu bilo je devet istaknutih glumica i glumaca: osim dobitnika, nominovani su i Gordana Đurđević Dimić, Radmila Živković, Gorica Popović, Anita Mančić, Branislav Milićević, poznatiji kao Branko Kockica, Saša Torlaković, Tihomir Stanić i Rade Šerbedžija - navodi se u saopštenju koje potpisuje predsednik Udruženja dramskih umetnika Nebojša Dugalić.

Nebojša Dugalić
foto: Marina Lopičić

Sedmočlani žiri odluku je doneo u petak, 16. decembra 2022. godine, tajnim glasanjem, i to većinom glasova, a radio je u sastavu: Vida Ognjenović, predsednica žirija, Jelisaveta Seka Sablić, Nada Šargin, Ksenija Radulović, Egon Savin, Predrag Miki Manojlović i Ivan Medenica.

Boris Isaković rođen 1966. godine. Diplomirao je glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Bore Draškovića 1992. godine predstavom "Čekajući Godoa" (Vladimir). U angažmanu Drame Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu je od decembra 1995, a čak u dva mandata je bio njen direktor. Na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na katedri za glumu, predaje kao redovni profesor.

Podršku dodeli nagrade dali su Ministarstvo kulture i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda, a laureatu će nagrada biti naknadno dodeljena.

Jasna Đuričić
foto: ATA images

Jasna Đuričić dobila nagradu sa 48 godina

Boris Isaković oženjen je glumicom Jasnom Đuričić, koje još 2014. dobila Dobričin prsten. Velika glumica je 29. laureat ove glumačke nagrade koju Udruženje dramskih umetnika dodeljuje za životno delo., Zoran Radmilović ju je dobio sa 50, a ona je tada imala 48 godina. Boris i Jasna su prvi glumački par koji ima ovo veliko priznanje.

Kurir.rs

Bonus video:

01:41

Nebojša Milovanović recituje u Kurir TV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track