IDEALNE ZA BADNJI DAN: Posne sarme koje će oduševiti celu porodicu i tražiće se jedna više jer je ukus GENIJALAN (RECEPT)
Na svečanoj trpezi za Badnje veče obavezno moraju da se nađu sarme, prebranac i riba.
Naš predlog je da kiseli kupus umesto mlevenim mesom punite nadevom koji će se svideti svima. U pitanju su orasi, losos, pirinač i šargarepa.
Još bolje je što se sarme ne krčkaju na šporetu, nego se peku u rerni i tako postaju još sočnije, a za bolji ukus je zaslužan i aromatični preliv od vode, belog luka i slatke paprike.
Sastojci:
- 2 crna luka
- 2 praziluka
- 1 šargarepa
- 100 g pirinča
- 450 g mlevenih oraha
- 100 g dimljenog lososa
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica suvog začina
- 3 čena belog luka
- kiseli kupus
Priprema:
- Crni luk i praziluk sitno iseckajte, pa propržite na ulju. Kada omekša dodajte i seckanu šargarepu. Posolite. Zatim dodajte i opran pirinač i dobro promešajte.
- Nakon par minuta dodajte i mlevene orahe, pa pospite suvim začinom i biberom. Dobro promešajte i sklonite sa šporeta.
- Dodajte cepkani losos i opet dobro sjedinite.
- Kiseli kupus očistite, operite i držite u mlakoj vodi nekih pola sata, pa punite liske i rolajte.
- Ređajte u nauljenu tepsiju i sipajte preliv koje ste napravili tako što ste pomešali mleveni beli luk, vodu i slatku papriku.
- Pecite na 200 stepeni oko pola sata.
(Kurir.rs/Stvar ukusa)
Bonus video:
"VERUJEM DA ĆE ONO ŠTO ĆU REĆI, BITI OD VELIKE VAŽNOSTI ZA GRAĐANE SRBIJE" Predsednik Vučić obraća se naciji večeras u 18 časova