ZBOG OVIH ODEVNIH KOMADA DAME SU MUŠKARCIMA NAJPRIVLAČNIJE: Istraživanje pokazalo da gotovo svi muškarci OTKIDAJU NA OVAKVU ODEĆU
Foto: Shutterstock

sve je u stilu

ZBOG OVIH ODEVNIH KOMADA DAME SU MUŠKARCIMA NAJPRIVLAČNIJE: Istraživanje pokazalo da gotovo svi muškarci OTKIDAJU NA OVAKVU ODEĆU

Žena -

Žene važe za pol koji od ranog doba počinje sa sređivanjem i kombinovanjem različitih modnih komada kako bi istakle svoju lepotu. Odeća je u nekim situacijama jako važna - osim što vas može podmladiti, može vas učiniti privlačnijim suprotnom polu.

Poznati su stereotipi koji se vezuju za muškarce, a veruje se da je jačem polu najdraže kad ženu vidi u miniću, ali rezltati istraživanja pokazali su da to uopšte nije istina. Više od polovine ispitanika (60%) smatra da su žene privlačnije ukoliko nose suknje, čija se dužina proteže malo iznad kolena. Oni tvrde da je to sasvim dovoljno da se deo noge otkrije, a da to ipak deluje smerno i izazovno.

brushalter, ormar, garderoba
foto: Profimedia

Svi znamo onu čuvenu pošalicu: "Žena je najlepša kad je gola", kao najverovatniji je odgovor muškaraca na pitanje koja im se odeća za pripadnice nežnijeg pola najviše sviđa.

Ipak, ponekad baš pokrivanje doprinosi zamišljanju onog što je ispod, a ovo je 10 odevnih komada u kojima su im dame najprivlačnije – što može odudarati od stereotipa kako žele videti što više kože.

1. Pensil-suknja

Da čli verujete da muškarcima ipak nisu najdraži minići? Čak 60 odsto njih preferira suknje čija se dužina kreće do desetak centimetara iznad kolena. To je dovoljno da se deo noge otkrije, a da opet ne izgleda previše golišavo. Najviše im se sviđaju modeli koji naglašavaju liniju tela, naročito zadnjicu - kao što su pensil-suknje.

2. Bela potkošulja/majica

Ovaj jednostavan komad odeće nešto je najseksipilnije što mogu videti na ženi za svakog četvrtog muškarca, kaže istraživanje. Iako cenom i modelom ništa posebno, seksepil proizlazi iz ideje da je majica pomalo prozirna i da podseća na krevet...

3. Halteri

donji veš
foto: Profimedia

Dobro poznati komad odeće koji svaki muškarac obožava. Ovo je nešto čija je namena da bude seksi, a to halteri jesu - bar tako kaže 87 odsto muškaraca.

4. Helanke i trenerke

Iako dame misle kako su muškarcima uvek privlačnije u sređenom izdanju, sa elegantnom odećom i u haljinama to nije uvek tako. Helanke i trenerke imaju dve prednosti - deluju kao da se ona nije previše trudila da izgleda seksi i daje utisak pristupačne devojke iz komšiluka, a druga je to što odlično ocrtavaju zadnjicu i noge.

5. Crvena haljina

Haljina je komad odeće koji uvek deluje ženstveno, bez obzira na kroj, bar tako misli 71 odsto muškaraca. Crvena boja je dakako najbolji izbor jer dve trećine muškaraca najviše vole da vide tu boju na svojoj partnerki.

crvena haljina, izgled, kafić, bar, grudi
foto: Profimedia

6. Brazilske gaćice

Žene greše ako misle da su muškarcima najdraže tange, jer najmanje pokrivaju. To ne znači da one nisu seksi, ali komad donjeg veša s malo više materijala ostavlja više mesta mašti suprotnom polu, a gaćice brazilskog kroja su upravo to. Pamučne, čipkaste, šarene - sve mogu delovati privlačno.

7. Košulja

Komad odeće za koji niko nije verovao da bi se našao na ovoj listi. Praktičan komad odeće jer može biti poslovan i ležeran, a ostavlja prostora i mašti dok razmišljate o otkapčavanju dugmića, seksi je za 72 odsto muškaraca.

8. Otvorena leđa

Većina žena će u želji da izgleda seksi posegnuti za dekoltiranim komadom odeće koji naglašava grudi, ali to nije baš uvek efektno. Iako će se većina muškaraca složiti kako je to privlačno, čak 87 odsto muškaraca smatra kako je elegantnija, a opet seksi varijanta otkriti leđa.

Prostitutka, novac, štikle
foto: Profimedia

9. Štikle

Ovaj komad je ono što se stereotipno, ali i zaista sviđa muškarcima - za 91 odsto njih one su najseksi obuća za žene. Ipak, treba pripaziti na visinu samih štikli jer bi previsoke pete i žena koja na njima ne zna hodati odbili više od polovine muškaraca.

10. Uske farmerice

Pantalone koje se najviše nose, ali i pomno biraju to su s razlogom - svaki drugi muškarac smatra da je žena koja dobro izgleda u farmerkama u startu seksi. Naglasak je naravno na dobrom kroju koji ističe zadnjicu.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:11

(VIDEO) OVAKVU KOŠULJU BI SVAKO ŽELEO! Apsolutno ju je nemoguće uflekati!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track