OVIH 6 ZNAKOVA PRELJUBE NISAM PRIMEĆIVALA DOK ME JE MUŽ VARAO: Nemojte biti NAIVNE, otvorite oči! Evo kako da ih uhvatite
Foto: Profimedia

IZ LIČNOG ISKUSTVA

OVIH 6 ZNAKOVA PRELJUBE NISAM PRIMEĆIVALA DOK ME JE MUŽ VARAO: Nemojte biti NAIVNE, otvorite oči! Evo kako da ih uhvatite

Žena -

Sat vremena pre nego joj je suprug rekao da ne bi trebalo da više budu u braku, ona je zgrabila njegov telefon, znatiželjna kome je pisao poruke celu noć. Ispričao joj je o dve povremene seksualne partnerke koje je imao u proteklih šest meseci, ali njen um je samo jurio unazad kroz vreme kako bi izračunala tačno vreme kada je započeo neveru.

- Počelo je pre dve godine. Nakon što sam napravila pregled događaja unazad do prekretnice, shvatila sam da će preljubnik manipulisati situacijama i lagati kako bi prikrio tragove. U mom slučaju, s mojim već niskim samopoštovanjem, bila sam lak plen da poverujem njegovim lažima i preispitam svoje instinkte - kaže američka životna trenerka i autorka Peti Blu Hejs.

prevara
foto: Profimedia

Pripazite na ovih šest znakova varanja, koje lako možete prevideti:

1. Počeo je da ulaže mnogo više truda u poboljšanje izgleda

Lepo je da se muškarac doteruje, ali kada počne da se brije i sređuje se više nego što je to činio u prošlosti, to je za preispitivanje.

- Moj bivši me čak naterao da mu obrijem i podrežem zadnji deo vrata i leđa, a nisam ni znala da sam ga negovala za njegove seksualne partnerke - kaže Hejs.

Naravno, fizička kondicija je zdrava, ali kada postane opsesivna i on nastavi da pokazuje svoje trbušne mišiće i bicepse, shvatite to kao znak upozorenja.

- Došlo je do tačke u kojoj bi moj suprug radije vežbao i došao u 22 sata nego večerao sa mnom kod kuće. Odupirao se mojim zahtevima i rekao mi da ne razumem... Htela sam da budem supruga koja podržava, pa sam odustala od svoje potrebe za kvalitetnim vremenom s njim - priča ona.

prevara, preljuba, varanje, ljubavnik, lju
foto: Profimedia

2. Počeo je više da izlazi, ali više nije hteo da idem s njim

Ako je napolju nekoliko večeri nedeljno na sastancima s klijentima, dobavljačima, agencijama i kolegama iz svog odeljenja ili tima..., ako ste isključeni iz društvenih okupljanja, a zatim ste saznali da su im prisustvovali drugi supružnici - ovo je prilično dobar pokazatelj i znak varanja.

- Suprug mi je rekao da me ne želi na poslovnim zabavama jer se u mojoj blizini oseća sputanim i odgovornim za mene. U prošlosti nije bilo tako. Važno je tražiti promene u onome što je bila norma. U poslednje dve godine svog braka nisam imala samopoštovanja, pa sam tolerisala njegovo ponašanje i verovala njegovim lažima - ispričala je.

Poštedite sebe mučenja. Zauzmite se za sebe, počevši od sada, savetuje.

prevara, preljuba
foto: Shutterstock

3. Počeo je da ima ispade besa

Ako pokazuje ljutnju i znakove ponašanja koje nikada pre nije imao, to bi mogla da bude njegova krivica. Možda oseća krivicu zbog prevare, ali ne može da kaže istinu, pa ga njegov nesvesni mehanizam zaštite tera da vas okrivljuje za svoje ispade.

- Jedan od prvih znakova varanja koji sam dobila bio je kad mi je rekao da izazivam ljutnju u njemu ostavljajući dasku za peglanje podignutu nakon što sam mu ispeglala košulje. Rekao je da sam namerno pokušavala da ga razbesnim jer je mislio da mu zameram peglanje. Volela sam da peglam. Išli smo na savetovanje. Sedeći na terapeutovom kauču, obgrlio me rukom i rekao joj da mu se ne divim, ne poštujem ga, ne razumem i ne slušam ga. I ne održavam kuću dovoljno čistom... - kaže Hejs.

Nemojte tolerisati neraspoloženo, krivicom podstaknuto ponašanje i optužbe. On je zadužen za svoje emocije, ali um koji se oseća krivim će se koprcati oko svega kako bi izbegao da kaže istinu. Za svoju ljutnju će kriviti nešto što ste učinili ili rekli, ili neku situaciju na poslu.

seks na poslu, prevara, preljubnik, preljubnici
foto: Shutterstock

Ako je postao kritičniji prema vama, prema vašem izboru odeće, kuda želite da idete na večeru ili zvuku vašeg zvona na telefonu, čak i ako je godinama isti, to bi trebalo da nagoveti njegov unutrašnji nemir.

- Nemojte to da shvatite osobno kao ja - savetuje ona. Počevši od danas, stvorite sebi zdrave granice i shvatite da drugima pokazujemo kako se ponašati prema nama onim što ćemo prihvatiti od njih.

4. Imao je nove poteze u spavaćoj sobi

- "Gde si to naučio" su bile moje tačne reči nakon što je učinio nešto malo drugačije tokom seksa. Osim ako ste oboje otkrili neku novu tehniku ili pozu, a on uradi nešto novo što nikad pre nije radio, znak je za uzbunu. Takođe me je zamolio da potpuno obrijem sve svoje dlake. Stalno sam ga pitala zašto želi da to uradim, ali sada znam zašto... - iskreno će Hejs, priznajući i kako joj je drago da to nikad nije uradila.

prevara
foto: Profimedia

5. Počeo je da pije, puši i izbegava me

Osim drugih žena, moguće je da je stekao neke loše navike, jer taj problem krivice može da procuri u samodestruktivne navike. U poslednje dve godine, njen bivši i ona su preterano konzumirali alkohol, što je podstaklo njegov bes i ublažilo njenu bol.

Nije dobra kombinacija, jer je dovela do svađa, optužbi i mamurluka.

- Verujem da je njegova preterana konzumacija proizašla iz njegove krivice, ili njegove duboke želje da me ostavi i njegove nesposobnosti da mi to kaže. Budite oprezni ako primetite da su počeli da puše, piju, kockaju se, pa čak i da troše. Opet, pazite na promenu normalne aktivnosti - upozorava.

Čini se kao da jednostavno ne želi da provodi vreme s vama, previše je zauzet poslom da bi došao kući da jede, treba mu vreme s prijateljima tokom vikenda, velika je utakmica u toku i jednostavno ne može da je propusti ili je preumoran za razgovor i mora da se opusti sam...

prevara
foto: Profimedia

- Napokon sam se počela da pitam zašto je ostao sa mnom kada mi je većina njegovih postupaka govorila da ne želi da provodi vreme sa mnom. Na početku našeg braka želeo je da sedi sa mnom za stolom i izražavao mi zahvalnost što sam kuvala i brinula se o kući. Obratite pažnju na njegova dela, a ne na reči i prazna obećanja - napominje.

6. Iznenada je telefonsku lozinku učinio tajnom

- Nakon što sam zgrabila telefon iz suprugove ruke te večeri u baru, odbio je da unese svoju lozinku. Srce mi je tuklo. Godinama pre nikada nije bio tajanstven u vezi s lozinkama na svom telefonu, elektornskoj pošti i Fejsbuku. Otvoreno smo delili te stvari - kaže ona.

Ako je promenio svoj protokol i lozinke, možda bi bilo vredno bolje pogledati, pogotovo ako radi bilo koje druge pomenute stvari.

Posmatrajte i pazite na razlike u njegovom ponašanju u odnosu na ono što je bilo uobičajeno. Što je najvažnije, verujte svojoj intuiciji, donosi YourTango.

(Kurir.rs/ 24sata.hr)

Bonus video:

08:00

SVAKI 4 BRAK U SRBIJI ZAVRŠI SE RAZVODOM, PREVARA GLAVNI UZROK: Stručnjak objasnio kako vara žena, a kako muškarac RAZLIKA OGROMNA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track