POLOŽAJ SPAVANJA OTKRIVA STANJE VAŠE VEZE: Pogledajte da li previše zavisite od PARTNERA ili ipak imate neki SKRIVENI PROBLEM!
Foto: Dmitriy Shironosov / Panthermedia / Profimedia

PROVERITE

POLOŽAJ SPAVANJA OTKRIVA STANJE VAŠE VEZE: Pogledajte da li previše zavisite od PARTNERA ili ipak imate neki SKRIVENI PROBLEM!

Žena -

Da li je ljubavna veza zdrava i bliska ili u njoj ima određenih problema - sve se to može zaključiti iz položaja u kojem parovi spavaju. Otkrivamo osam najčešćih pozicija i šta one mogu značiti

Okrenuti su leđima i dodiruju se

Ova poza pokazuje koliko su oba partnera opuštena i prijatno im je u njihovoj vezi. To je uobičajeno u ljubavnim vezama.

spavanje
foto: Ania Powalowska / Free / Profimedia

Okrenuti su leđima i ne dodiruju se

Iako ovakav način spavanja možda ne deluje nimalo romantično, prema jednoj studiji, ovaj položaj je najčešći među partnerima, verovatno zato što je praktičan.

- Ova pozicija pokazuje da su partneri bliski, nezavisni i da se osećaju bezbedno jedno sa drugim - kaže psiholog Korin Svit.

spavanje
foto: Lev Dolgachov / Alamy / Alamy / Profimedia

Zauzeli su poziciju 'kašike'

To je položaj u kome je jedan partner okrenut leđima, a drugi je 'zalepljen' za njega (za njegova leđa) i grli ga. Ova poza bi se mogla nazvati klasičnom među ljubavnim parovima i pokazuje koliko je jedan partner zaštitnički nastrojen prema drugom.

spavanje
foto: Wavebreak Media LTD / Wavebreak / Profimedia

- Ova poza je takođe veoma senzualna. Međutim, ako jedan partner drugog „juri“ po krevetu, pokušavajući da ga zagrli otpozadi, a ovaj se svaki put izvija, onda nešto nije u redu sa vezom – objasnila je Peti Vud, stručnjak za govor tela.

Zagrljeni su rukama i nogama, ali...

Parovi koji spavaju u ovom položaju imaju tendenciju da prepliću noge i ruke dok su okrenuti jedno prema drugom, ali se nakon 10-ak minuta razdvoje.

spavanje
foto: Wavebreakmedia ltd / Panthermedia / Profimedia

- To je kompromis između intimnosti i nezavisnosti, koji omogućava najbolje od oba sveta - kaže psiholog Korin Svit i dodaje da oko osam odsto parova spava ovako.

Jedan partner dominira u krevetu

To izgleda otprilike ovako – jedan partner je raširen po celom krevetu (on je dominantan), a drugi je stisnut u nekom uglu jer nema mesta. A njihova svakodnevica je slična načinu na koji spavaju, jedan dominira, a drugi ima sporednu poziciju u vezi.

spavanje
foto: Rafal Strzechowski / Free / Profimedia

Spavaju celu noć sa isprepletenim nogama i rukama

To bi moglo ukazivati na to da partneri nisu nezavisni, odnosno da su zavisni jedan od drugog. Osećaju potrebu da se čvrsto drže zajedno.

Jedan partner ima glavu na grudima drugog

Ova pozicija je češća u svežim ljubavnim vezama ili u vezama u kojima se ponovo rasplamsavaju strast i osećanja intimnosti i zaljubljenosti. Oko četiri odsto parova spava ovako.

spavanje
foto: Wavebreakmedia ltd / Panthermedia / Profimedia

Oni su okrenuti jedno prema drugom, ali se ne dodiruju

Spavanje okrenuto prema partneru može ukazivati na emocionalno zahtevnu vezu. Ova pozicija pokazuje potrebu za više intimnosti u životu i bližom komunikacijom, prenosi portal rd.com.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:05

NIKAD NE ZNATE, MOŽDA SE PRETVORI U LJUBAV! Pevačica savetuje tinejdžere: Imajte nekog, makar na jednu noć!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track