ODREKLA SAM SE S*KSA NA GODINU DANA I EVO ŠTA SAM SHVATILA! Devojka (30) zapanjila sve: Išla 3 put nedeljno na dejtove, a sad...
Foto: Printscreen

evo kako se oseća

ODREKLA SAM SE S*KSA NA GODINU DANA I EVO ŠTA SAM SHVATILA! Devojka (30) zapanjila sve: Išla 3 put nedeljno na dejtove, a sad...

Žena -

Prema podacima sa gugla sve više ljudi razmišlja o celibatu ili se svesno odlučuje da promeni svoj život u tom pravcu, a jedna Amerikanka koja je popularna na TikToku je među njima.

Brenda Osorno (30) koja se odlučila da godinu dana živi u celibatu, a nakon tog iskustva otkrila je koje su prednosti apstinencija od seksa.

Pre nego što je donela ovakvu odluku, Brenda je išla na tri dejta nedeljno i imala je mnoge seksualne partnere, ali je rešila da ne spava ni sa kim tokom cele 2022. godine kako bi se koncentrisala na sebe.

Ona je ranije imala rotaciju od dva ili tri takozvana „prijatelja s povlasticama“ i sa njima je spavala jednom nedeljno, ali nakon poslednjeg raskida spremila se da napravi pauzu i da se posveti sebi.

Kada je navršila 30 dana, osećala se tako dobro da je nastavila sa onim što je ona nazivala „fazom Majke Tereze“. Sa vremena na vreme joj je bilo jako teško, ali je primetila da se sveukupno oseća bolje nego ranije.

- Umorila sam se od kulture koja postoji među mnogim ljudima u dvadesetim godinama. Nekada sam non stop išla na dejtove. Radila sam prekovremeno, tako da su izlasci bili moj izlaz. Ali van mog posla i zabavljanja, nisam zaista imala osećaj za svoj identitet - kaže Brenda.

Kada momak sa kojim se viđala tri do četiri meseca nije želeo vezu s njom, prekinula je svaki kontakt s njim i odlučila da u potpunosti prestane da izlazi.

- U početku sam bila toliko zaljubljena u ovog tipa da sam se pretvarala da mi je u redu da naša veza bude neobavezna. Ali došla je nova godina i pomislila sam, hej, dozvolite mi da napravim korak unazad i shvatim šta zaista želim - rekla je ona.

Brenda je za vreme celibata išla na vožnju biciklom, bavila se boksom, probala ples na šipki, išla na časove pilatesa, pa čak se okušala i u stand-up komediji.

- Nastavila sam da vežbam i počela da se povezujem sa drugim ženama na internetu koje su radile istu stvar, a vreme je počelo da leti. Jednom kada sam dogurala do šest meseci bez seksa, pomislila sam: ‘Vau, ovo je ista devojka koja je išla na dva do tri sastanka nedeljno!' - iskrena je.

Rekla je da joj je apstinencija pomogla joj da pronađe sebe.

- Celibat mi je dao samopouzdanje da isprobam nove stvari, a novi hobiji koje sam otkrila dali su mi obnovljen osećaj identiteta - rekla je ona.

@bbgirl_b Interview fail but we made it in the news!! ?♥️? #grwm #celibacy #celibate ♬ original sound - B

U januaru, Brenda je navršila godinu dana celibata. Ali uprkos svim pozitivnim stvarima koje je celibat doneo, Brenda je rekla da je bilo nekih nezgodnih trenutaka.

- Povremeno je bilo veoma teško jer nisam mogla da ne maštam o poslednjoj osobi sa kojom sam bila intimna - rekla je ona.

Uprkos tome što nije imala seks, Brenda se nije odrekla svih fizičkih kontakata i poljubila je tri momka tokom „suve“ godine.

- Ali pokušala sam da se podsetim da se ne radi o tome da li me ta osoba želi, već o tome da li ja želim nju - tvrdi ona.

Brenda planira da nastavi celibat za sada – dok se ne pojavi pravi muškarac.

- Ako upoznam nekoga i ako je atmosfera dobra, razmislila bih o tome - zaključila je ona.

(Kurir.rs/Zadovoljna.rs)

Bonus video:

06:41

GLEDAO SAM SEKS, IZABRAO BIH ANĐELU ZA SEBE BEZ DVOUMLJENJA! Moka ostavio voditeljku bez teksta: ODVALIO BIH NJENE RODITELJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track