KAKO DA NAPRAVITE DOMAĆI HUMUS: Ovaj zdravi namaz od leblebija možete da spremite za 10 minuta, a ukus mu je bogovski! (RECEPT)
Foto: FotoFoodTeam / Foodies / Profimedia

njam njam

KAKO DA NAPRAVITE DOMAĆI HUMUS: Ovaj zdravi namaz od leblebija možete da spremite za 10 minuta, a ukus mu je bogovski! (RECEPT)

Žena -

Leblebija je odlična biljka mahunarka koja je bogata proteinima, vlaknima i vitaminima, i definitivno treba da je što češće uvrstite u svoj jelovnik.

Jedan je od glavnih sastojaka sve popularnijeg namaza humusa, koji se iz arapske kuhinje proširio na gotovo ceo svet.

Namaz, Humus
foto: Shutterstock

Humus po ovom receptu se veoma brzo pravi, jer se koriste konzervirane leblebije, koje ne morate da potapate preko noći, već su odmah spremne za upotrebu.

Sastojci:

  • 1 konzerva leblebija
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 50 g susama
  • 2 čena belog luka
  • sok od pola limuna
  • so

Priprema:

Leblebije procedite, ali tečnost iz konzerve sačuvajte. Ubacite ih u blender zajedno sa susamom, maslinovim uljem, sitno naseckanim belim lukom, limunovim sokom i žačinima.

leblebije, humus
foto: Martin Bertrand / AFP / Profimedia

Sve izmiksajte na najjačoj brzini da dobijete kompaktnu smesu. Ukoliko je previše gusta, dodajte malo tečnosti u kojoj su bile leblebije. Ukoliko ima potrebe dodajte još žačina i sve još jednom izblendirajte.

Preručite u činiju i poslužite. Ukoliko preostane stavite preko prozirnu foliju i čuvajte u frižideru.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

00:26

PROFESIONALNA KUVARICA U EMISIJI MAJKE I SNAJKE, recept za najlepše POHOVANE PALAČINKE! Raša je ponudio zajedničku saradnju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track