ZNATE LI KOJA JE SVRHA TREĆEG ODELJKA FIOKE U MAŠINI ZA VEŠ? Svi ga imamo, a iako može mnogo da nam pomogne, malo ko ga koristi!
Foto: Shutterstock

koristite li je?

ZNATE LI KOJA JE SVRHA TREĆEG ODELJKA FIOKE U MAŠINI ZA VEŠ? Svi ga imamo, a iako može mnogo da nam pomogne, malo ko ga koristi!

Žena -

Svaka mašina za pranje veša ima fioku za prah ili tečni deterdžent i omekšiva, ali fioka u koju idu svi ti proizvodi obično ima tri pregrade. Taj treći nije tu džabe, već ima svoju svrhu.

Naime, pregrade su označene simbolima I, II i cvetom ili slovima L i R. Cvet ili slovo R se nalazi na pregradi u koju stavljamo omekšivač, a simboli I i II i slovo L su na odeljcima u koje stavljamo deterdžent za veš.

Pranje Veša
foto: Shutterstock

Da biste znali namenu sva tri odeljka, potrebno je nakon kupovine mašine za pranje veša pročitati uputstva u kojima je sve detaljno objašnjeno. Ali ukratko, treći deo, obično označen simbolom I, popunjava se kada želite da koristite program koji uključuje pretpranje, a koristi se za čišćenje jako zaprljane odeće.

Dakle, ako želite da i vaša mašina za pranje veša obavi pretpranje, napunite sva tri odeljka u fioci. U njega stavite i deterdžent za pranje po vašem izboru.

(Kurir.rs/24sata.hr)

Bonus video:

01:43

KAKO DO MAJSTORA U VREME KORONE: Ovo su jedini USLOVI da vam kvar bude popravljen u tokom pandemije (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track