MOJA KLIMATSKA MENO PROMENA: Izložba glumice Katarine Žutić na Zlatiboru koja je INSPIRISANA PRIRODOM!
Foto: Radovan Rosić

nepropustite

MOJA KLIMATSKA MENO PROMENA: Izložba glumice Katarine Žutić na Zlatiboru koja je INSPIRISANA PRIRODOM!

Kultura -

U Domu kulture na Zlatiboru, u petak 10. marta otvorena je druga samostalna izložba glumice Katarine Žutić. Njeni akvareli pripadaju cilusu "Moja klimatska meno promena", a slike izložene na Zlatiboru radila je poslednjih meseci i nazvala ih je jednostavno "Zima":

Katarina Žutić
foto: Radovan Rosić

"Ceo moj ciklus inspirisan je prirodom. Takva je bila prva zložba koju sam krajem prošle godine imala u Domu kulture u Srbobranu, takva je i ova. Imam već poziv da ovog proleća prikažem svoje slike u Domu kulture u Kovinu, a kada realizujem izložbe o sva četiri godišnja doba, imaću i svoju prvu izložbu u Beogradu".

Katarina Žutić, slike
foto: Privatna Arhiva

Ova glumica Ateljea 212 je završila i režija, oprobala se kao muzičar i jednostavno ne miruje. U godinama korone je počela da slika. Ne prestaje:

"Moje slike predstavljaju pejsaže prirode i one jednostavno svedoče koliko je priroda bitna u našim životima. A mi je uporno ignorišemo. Ja sam danas žena u zrelim godinama i normalno je da razmišljam šta ću kad odem u penziju. Slikanje mi je nekako najprivlačniji angažman za moj bubući život. I otuda naslov u kome je menorpomena. Klimatska promena na koju želim da obratim pažnju, i moja meno pauza koja mi predstoji. Tako sam izabrala ovu umetnost koja podrazumeva ne usamljenost, već osamu koja mi mnogo znači. Prošlo je vreme izlazaka, ludovanja, sada mi prija da budem u prirodi, da se bavim formom, bojama...Ovo je moj divni novi, rekla bih trajni hobi."

Katarina Žutić
foto: Radovan Rosić

Izložba Katarine Žutić na Zlatiboru traje do 5. aprila, slike se mogu kupiti, a kustoskinja izložbe je Vesna Dujmović Rosić.

Kurir.rs

Bonus video:

02:10

Katarina Žutić o ulozi Slavice Đukić Dajanović u seriji Porodica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track