BRZINSKI RECEPT ZA ZAPEČENI POSNI PASULJ! Sprema se jako lako i brzo, a vaša porodica će ga SMAZATI dok kažete KEKS! (RECPET)
Pasulj je jelo koje se jednostavno sprema i u kom gotovo svi uživaju. Naše majke i bake su ga često spremale, a i danas se redovno nalazi na trpezi u domovima širom Srbije. Ovo je jedan odličan recept za zapečeni pasulj koji će vaša porodica smazati za tili čas.
Sastojci:
- 500 g pasulja
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica mešavine suvih biljnih začina
- 1 kašičica soli
- 2 kašičica crvene mlevene paprike
Za zapršku:
- 2 kašike brašna
- 2 kašičice ljute mlevene paprike
Priprema:
Pasulj potopiti u vodi preko noći. Sutradan ga skuvati i kad provri, baciti vodu. Sipati svežu i staviti da se kuva. Dodati očišćene i iseckane na manje komade crni i beli luk i sve kuvati dok pasulj ne omekša. Na zagrejanom ulju propržiti brašno i mlevenu papriku. Dodati pasulj, začiniti, sipati u posudu za pečenje i peći oko pola sata, koliko da se pasulj odozgo zapeče.
(Kurir.rs/trpeza.rs)
Bonus video:
PREDSEDNIK VUČIĆ: SAD uvode sankcije NIS, razgovaraćemo i sa Rusima i sa Amerikancima! Studentima su ispunjeni svi zahtevi! Stanovi za mlade od 20 do 35 godina