BRZINSKI RECEPT ZA ZAPEČENI POSNI PASULJ! Sprema se jako lako i brzo, a vaša porodica će ga SMAZATI dok kažete KEKS! (RECPET)
Foto: Shutterstock

NJAM!

BRZINSKI RECEPT ZA ZAPEČENI POSNI PASULJ! Sprema se jako lako i brzo, a vaša porodica će ga SMAZATI dok kažete KEKS! (RECPET)

Žena -

Pasulj je jelo koje se jednostavno sprema i u kom gotovo svi uživaju. Naše majke i bake su ga često spremale, a i danas se redovno nalazi na trpezi u domovima širom Srbije. Ovo je jedan odličan recept za zapečeni pasulj koji će vaša porodica smazati za tili čas.

pasulj
foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g pasulja
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica mešavine suvih biljnih začina
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašičica crvene mlevene paprike
pasulj
foto: Shutterstock

Za zapršku:

  • 2 kašike brašna
  • 2 kašičice ljute mlevene paprike

Priprema:

Pasulj potopiti u vodi preko noći. Sutradan ga skuvati i kad provri, baciti vodu. Sipati svežu i staviti da se kuva. Dodati očišćene i iseckane na manje komade crni i beli luk i sve kuvati dok pasulj ne omekša. Na zagrejanom ulju propržiti brašno i mlevenu papriku. Dodati pasulj, začiniti, sipati u posudu za pečenje i peći oko pola sata, koliko da se pasulj odozgo zapeče.

(Kurir.rs/trpeza.rs)

Bonus video:

00:53

Odlične recepte i sjajnu atmosferu u emisiji Majke i snajke danas obećava porodica Dimitrijević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track