MUŽ ME OSTAVIO ZBOG BRADE I BRKOVA! Žena pala u tešku depresiju zbog kraha braka, a onda se desio PREOKRET i sad vozi MOTOR (FOTO)
Foto: Jam Press/Rareshot / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

neverovatna priča

MUŽ ME OSTAVIO ZBOG BRADE I BRKOVA! Žena pala u tešku depresiju zbog kraha braka, a onda se desio PREOKRET i sad vozi MOTOR (FOTO)

Žena -

Mandip Kaur iz Pandžaba u Indiji se udala, za sada već bivšeg supruga, 2012. i godinama su živeli kao svaki prosečni indijski par.

Međutim, tada su počele da joj rastu dlake po licu, iako ih nikad pre nije imala. I nije se radilo o tankim, jedva vidljivim dlačicama, već o crnim, debelim dlakama kakve imaju tamošnji muškarci. Počeli su da joj rastu brkovi i brada.

Mandip Kaur
foto: Jam Press/Rareshot / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Njenom mužu se to nikako nije sviđalo pa je zatražio razvod, a Mandip je pala u depresiju. S vremenom je shvatila da ne može da živi tako pa je počela da posećuje Gurdvaru - sveto mesto među Sikima, pripadnicima religije nastale u toj zemlji.

Tamo ju je blagoslovio Guru Sahib, a zahvaljujući njegovim učenjima, Mandip je naučila da prihvati dlake na licu i prestala je da se brije. Kaže kako su joj one sad najbolja karakteristika.

Počela je da nosi turban i da se vozi na motociklu. Mnogi misle da je muškarac dok ne progovori. Takođe, pridružila se braći u poslovima vezanima za poljoprivredu, prenosi Mirror. Nije spomenuto da li se zna uzrok nagle pojave dlaka kod ove žene.

Mandip Kaur
foto: Jam Press/Rareshot / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Pojavu neuobičajene dlakavosti kod žena zovemo hirzutizam (pojačana maljavost)

Dlačice na bradi mogu biti česta i normalna pojava, na primer, kao rezultat hormonalne neravnoteže tokom trudnoće ili uzimanja kontracepcije. Međutim, ponekad su pokazatelj zdravstvenog problema. Pojavu neuobičajene dlakavosti kod žena zovemo hirzutizam, tj. preterana dlakavost (maljavost) na mestima na kojima dlakave muškarci; brada, brkovi, grudi, ramena, donji deo stomaka.

- To samo po sebi nije opasno, ali može biti znak da u telu nešto nije kako treba - objasnila je američki dermatolog dr Dendi Engelman i nabrojala je moguće razloge dlakavosti po licu:

  • Genetika
  • Neuravnoteženi hormoni
  • Godine života
  • Policistični jajnici
  • Kušingov sindrom
  • Kongenitalna adrenalna hiperplazija
  • Trudnoća ili kontracepcija

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:36

Ćira je bio bez dlake na jeziku i iskren čovek!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track