ZA PODMLAĐIVANJE LICA DOVOLJAN JE MALI TRIK: Uz malo ulepšavanja, koje će vam trajati i do mesec dana, možete POSTIĆI OVAJ EFEKAT
Foto: Profimedia

možda niste znali

ZA PODMLAĐIVANJE LICA DOVOLJAN JE MALI TRIK: Uz malo ulepšavanja, koje će vam trajati i do mesec dana, možete POSTIĆI OVAJ EFEKAT

Žena -

Gotovo da ne postoji žena koja ne vodi birgu o svojim obrvama. Ovaj trend negovanja i oblikovanja poslednjih godina postaje sve popularniji, naročito pod uticajem društvenih mreža i influensera.

Kako nam stalno na društvenim mrežama izlaze čudni saveti za oblikovanje, važno je znati koja se kozmetika za obrve nudi na tržištu i šta će korisnik dobiti plaćanjem usluge kod kozmetičara.

obrve
foto: Profimedia

Stručnjaci procenjuju da ljudi u svetu kupuju kozmetiku za obrve u vrednosti od oko 154,4 miliona evra godišnje, a tu spadaju olovke, kreme, gelovi i puderi.

Transformacija obrva

Nije retkost da se uz malo sređivanje obrva može doći do potpuno drugačije izgleda. Postoji nekoliko dostupnih opcija koje se razlikuju po ceni i trajanju. Tako je čuven voditeljka Opra Vinfri jednom prilikom tvrdila da su je mediji optuživali za fejslifting (podmlađivanje) svaki put kada bi popravila obrve.

Odakle početi?

Jednostavno oblikovanje obrva uklanjanjem viška dlačica je prvi korak ka definisanijim obrvama.

Određivanje najbolje forme je umetnost. Postoji matematička formula koja uzima u obzir odnos uglova i razmaka obrva, nosa, unutrašnjih i spoljašnjih uglova očiju, koliko su oči duboko postavljene i koliko su obrve pozicionirane visoko na čelu.

obrve
foto: Profimedia

Nakon farbanja obrva od strane kvalifikovanog stiliste, u zavisnosti od vrste boje, rezultat može trajati od pet do osam nedelja, ili samo privremeno do dve nedelje. Starenje utiče na boju obrva, kao i na boju kose.

Osim toga, lica nisu savršeno simetrična, tako da oblikovanje obrva to može ispraviti i učiniti ih uravnoteženijim.

Stilizovanje kod kuće - dobra ideja ili ipak ne?

Kako su tretmani neretko skupi, mnoge dame odlučuju da same kod kuće pokušaju da oblikuju svoje obrva. Međutim, stajanje samo nekoliko centimetara od ogledala mogu dati iskrivljene rezultate.

Ovo je tretman koji je zato bolje prepustiti stručnjacima, a jedan od načina za postizanje uravnoteženog izgleda je depilacija voskom.

obrve
foto: Profimedia

Ovo se često postiže korišćenjem zagrejanog mekog voska. Nanosi se štapićem za jednokratnu upotrebu koji se ponovo ne uranja u posudu. Preko voska se nanosi muslinska traka, a zatim se brzo uklanja, uzimajući neželjene dlačice sa sobom.

Da li postoji dugoročnije rešenje?

Mikroblejding je dugoročniji način održavanja oblika i boje obrva, koji je u poslednjih nekoliko godina doživeo ekspanziju popularnosti. Zavisnici od fitnesa, plivači i mnogi drugi cene da ne moraju stalno da koriste olovku, puder, gel ili kremu da bi postigli sjajne obrve.

Kao i kod drugih vrsta tretmana obrva, određuje se najbolji oblik i kozmetičar ga crta na koži. Koristi fine igle za crtanje dlačica na koži kako bi implantirala pigmentaciju obrva. Rezultat je potrebno periodično depilirati voskom ili nitima kako bi se uklonile suvišne dlačice i zadržao oblik obrva.

žena, lice, ten, obrve, oči
foto: Profimedia

Mikroblejding uzrokuje ožiljke i može se uraditi samo ograničen broj puta. Mnogi klijenti koji počnu sa mikroblejdingom odlučuju se za mikropigmentaciju ili tetoviranje obrva koje izgledaju sjajno pet do 10 godina.

Kozmetičarke ističu obe procedure traju oko dva sata i zahtevaju praćenje - četiri nedelje kasnije za mikroblejding i šest do osam nedelja kasnije za mikropigmentaciju, pošto je cilj da se pigment dobro ugradi.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:11

BIĆU MODERNA, IMAĆU ŠIK OBRVE! Nataša Bekvalac SNIMILA ceo proces korekcije, nećete verovati kako sada izgleda! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track