GULAŠ SA ŠAMPINJONIMA IDEALAN ZA ONE KOJI POSTE: Jeftin, ukusan i drži sitost, sprema se baš LAKO, porodica će uživati! (RECEPT)
Ilustracija, Foto: Profimedia

njma njm

GULAŠ SA ŠAMPINJONIMA IDEALAN ZA ONE KOJI POSTE: Jeftin, ukusan i drži sitost, sprema se baš LAKO, porodica će uživati! (RECEPT)

Žena -

Ovaj posni gulaš sa šampinjonima je idealan za one koji se uzdržavaju mrsne hrane zbog Uskršnjeg posta. Lako se sprema, sastojci nisu skupi, a drži sitost i dobar je izbor za ručak ili ranu večeru.

gulaš, gulaš sa pečurkama
foto: Profimedia

Sastojci:

  • 500g šampinjona,
  • 2 glavice crnog luka,
  • 1 šargarepa,
  • 1 čen belog luka,
  • 1 sveža babura paprika (može i zamrznuta),
  • ulje,
  • suvi začin,
  • so i biber,
  • peršun,
  • 2 kašike paradajz pelata ili 1dl soka od paradajza.
  • pirinač

Priprema:

Iseckajte crni luk i papriku. Šargarepu narendajte i stavite sve zajedno sa malo ulja i vode da se dinsta. Dodajte suvi začin. Neka se dinsta 15 minuta.

Dok se luk, paprika i šargarepa dinstaju u drugu posudu stavite šampinjone isečene na krupnije listiće sa solju i biberom i malo ulja.

Ostavite da se krčka.

šampinjoni
foto: Profimedia

Šampinjoni će sami pustiti vodu i za 20ak minuta će biti gotovi. Kad su luk, paprika i šargarepa omekanili, dodajte im beli luk.

Kad se sve skuvalo sjedinite sve zajedno i dodajte paradajz pa ostavite da prokrčka još 5 minuta. Dok se šampinjoni krčkaju stavite pirinač da se skuva.

Najbolje da vam vri 15 minuta, pa sklonite sa vatre i poklopite, ostavite tako još 15 minuta. Procedite i operete pirinač, biće rastresit.

Pirinču dodajte malo maslinovog ulja, može i obično, peršunov list i suvog začina pa sve promešajte i servirajte uz posni gulaš.

(Kurir.rs/PosnaJela)

Bonus video:

01:16

DRAGA MAŠIN DONELA PRVI RECEPT ZA SLATKO U SRBIJU? Original se čuva u muzeju u Kraljevu, a evo kako se poslastica PRAVILNO SLUŽI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track